Policija le 10 dni pred evropskimi volitvami opravila hišno preiskavo na Nova24TV

Danes zjutraj je Policija vstopila v prostore Nova24TV in pisarno direktorja Borisa Tomašiča, kjer je izvedla hišno preiskavo. Akcija prihaja le 10 dni pred evropskimi volitvami, kar sproža številna vprašanja o političnih motivih za preiskavo.

Mojca Pašek Šetinc, nekdanja predsednica preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, je nedavno izjavila, da je bila komisija ustanovljena z namenom pregona opozicijskih medijev. Danes so se te besede zdele še posebej pomembne, saj je Policija z nalogom za hišno preiskavo vstopila v prostore Nova24TV. Odredbo je podpisala znana sodnica Mojca Kocjančič.

Tomašič je izrazil prepričanje, da gre za brutalno zlorabo Policije v politične namene, in opozoril, da mu bodo zasegli telefon in računalnik. “Naključje? Zagotovo ne,” je dogajanje komentiral na družbenem omrežju X. Dodal je, da tako očitne in brutalne zlorabe policije pred volitvami še nismo bili priča, in obljubil več informacij po končani preiskavi.

Nova24TV poroča, da preiskave potekajo tudi na sedežu Telekoma in pri nekdanjih članih uprave ter drugih osumljenih, med katerimi so Tomaž Seljak, Vida Žurga, Matjaž Beričič, Špela Fortin, Tomaž Jontes, Blaž Rant, Samo Ošina, Peter Jeglič, Dalibor Kosmina, Tomaž Taškar in Anita Knežević Kregar. Omenjeni so osumljeni kaznivih dejanj zlorabe položaja in pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe položaja.

[Vir: Nova24TV]; Portal24; Foto: Zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja