Zdrava proteinska pica s testom iz skyra
V svetu, kjer iščemo vedno bolj zdrave alternative za naše najljubše jedi, se je pojavila nova kreacija – proteinska pica s testom iz skyrja. Ta inovativna različica klasične pizze ponuja bogat vir beljakovin in je idealna za vse, ki želijo združiti okusno s koristnim. V nadaljevanju vam predstavljamo recept in korak za korakom navodila za pripravo te okusne pizze.
Sestavine (za 1 pizzo)
- 200 g skyra (nizkomaščobni islandski jogurt),
- 150 g polnozrnate moke,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- ½ čajne žličke soli,
- 2 žlici olivnega olja,
- 100 ml vode.
Za nadev:
- 200 g piščančjih prsi (kuhanih in narezanih),
- 50 g sveže baby špinače,
- 100 g nizkomaščobnega sira (npr. mocarela),
- 2 žlici paradižnikove omake (domače ali kupljene),
- ½ rdeče paprike, narezane,
- črne olive (po želji),
- začimbe: sol, poper, bazilika.
Priprava
Priprava testa:
- V veliki skledi zmešajte skyr, polnozrnato moko, pecilni prašek in sol.
- Dodajte olivno olje in počasi prilivajte vodo, medtem ko mešate, da dobite gladko in enotno testo.
- Testo gnetite na rahlo pomokani površini, dokler ni voljno in nelepljivo. Po potrebi dodajte malo moke.
- Testo razvaljajte v krog ali pravokotnik, odvisno od želene oblike pizze. Debelina testa naj bo približno 0,5 cm.
Priprava nadeva:
- Pečico segrejte na 220°C.
- Testo položite na pekač, obložen s peki papirjem.
- Najprej na testo razporedite paradižnikovo omako.
- Dodajte narezano piščančje prsi, špinačo, narezano papriko in oljke.
- Pizzo potresite z nizkomaščobnim sirom in po želji dodajte še začimbe.
Pečenje:
Pizzo pecite v predhodno segreti pečici 15-20 minut, ali dokler ni sir lepo zapečen in robovi testa hrustljavi. Po pečenju pustite, da se pizza nekoliko ohladi, nato pa jo narežite na kose.
Ta okusna in zdrava različica pizze s skyr v testu je popolna izbira za ljubitelje pizze, ki ne želijo sklepati kompromisov pri svojem zdravju. Bogata z beljakovinami in z nizko vsebnostjo maščob, je odlična za vsak obrok. Uživajte v pripravi in dober tek!
Portal24; Foto: Pexels