7 korakov kako z vzmetnice odstraniti madeže

Nesreče se lahko zgodijo, še posebej, če imate otroke ali hišne ljubljenčke, in v takih trenutkih se vprašate, kako odstraniti madeže z vzmetnice. Tudi najboljše vzmetnice s hipoalergenskimi lastnostmi se lahko hitro umažejo z rumenimi madeži zaradi uriniranja, bruhanja in drugih neprijetnih situacij. Prav tako se nekaj rumenih madežev na starejših vzmetnicah šteje za naravno obrabo, ki nastane s časom.

Pomembno je vedeti, kako odstraniti madeže z vzmetnice, saj to podaljša življenjsko dobo vaše postelje. Prednost je tudi v preventivi, zato je pametno investirati v dobro zaščito za vzmetnice, še posebej, če je vaša vzmetnica nova in želite, da ostane v popolnem stanju.

Proces odstranjevanja madežev z vzmetnice je dokaj enostaven, vendar se razlikuje glede na vrsto vzmetnice in materiale, iz katerih je narejena. Na primer, voda in visoka temperatura lahko poškodujeta vzmetnico iz spominske pene. V tem članku bomo razložili, kako odstraniti madeže z vzmetnice, obenem pa zaščititi svojo posteljo pred dolgoročno škodo. Če razmišljate o nakupu nove vzmetnice, si oglejte tudi naš vodnik po prodaji vzmetnic za predsednikov dan, kjer boste našli najnovejše znižane cene.

Torej, zavihajmo rokave in se lotimo naloge…

Kako odstraniti madeže z vzmetnice v 7 preprostih korakih

Korak 1. Slecite posteljo: Prvi korak pri odstranjevanju madežev z vzmetnice je, da odstranite vso posteljnino in rjuhe. Posteljnino operite pri 60 °C, kar bo uničilo vse klice in bakterije. Če je mogoče, preverite, ali je prevleka za vzmetnico odstranljiva in jo operite po navodilih proizvajalca.

Korak 2. Popivnajte morebitno tekočino: Če je madež svež, ga nežno popivnajte s čisto in suho krpo, da vpije tekočino. Pazite, da ne drgnete premočno, saj bi to lahko povzročilo širjenje madeža.

Korak 3. Potresemo s sodo bikarbono: Sodo bikarbono enakomerno posujte po madežu, nežno vtrite in pustite delovati štiri do šest ur.

Korak 4. Posesajte območje: Počakajte štiri do šest ur ali vsaj eno uro in nato posesajte sodo bikarbono. Poleg odstranjevanja vlage bo soda bikarbona pomagala tudi odstraniti neprijetne vonjave.

Korak 5. Nanesite čistilno raztopino: Uporabite nežno raztopino na osnovi encimov za razgradnjo trdovratnih bioloških madežev. To lahko pripravite iz ene skodelice belega kisa in ene skodelice vode, ki ju združite v razpršilni steklenici. Raztopino nanesite na madež, ne da bi preveč namočili vzmetnico, in nato potresite s sodo bikarbono ter pustite 15 minut.

Korak 6. Posesajte in popivnajte: Počakajte 20 minut, da se sodo bikarbono aktivira, nato posesajte in nežno popivnajte območje s hladno vodo in čisto krpo. Nato vzmetnico postavite na sončno svetlobo, če je mogoče, da se posuši in razkuži.

Korak 7. Po potrebi ponovite: Če madež ni popolnoma izginil, ponovite korake 5 in 6. Izogibajte se uporabi močnih kemikalij, saj lahko poškodujejo material vzmetnice.

Po odstranitvi madežev ne pozabite vzmetnico zaščititi s primerno prevleko, da se izognete nadaljnjim nezgodam.

Kako odstraniti madeže z vzmetnice iz spominske pene

Spominska pena je občutljiva na toploto in vlago, zato je treba pri odstranjevanju madežev iz spominske pene paziti. Upoštevajte zgornje korake, vendar se izogibajte močnim kemikalijam, ki lahko poškodujejo spominsko peno. Uporabite razredčen beli kis, vendar ga ne pustite dlje kot 20 minut. Poskrbite, da bo vzmetnica temeljito suha, preden jo znova oblečete, da preprečite razvoj plesni in plesni.

S temi preprostimi koraki boste lažje odstranili madeže z vzmetnice in ohranili svojo posteljo v brezhibnem stanju.

vir; Foto: Freepik; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Discover more from Senior24

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading