Azijski rezanci z zelenjavo: Hitra in okusna jed za vsak dan

Azijska kuhinja slovi po bogatih okusih, prepletenih aromah in hitri pripravi. Če iščete zdrav in hranljiv obrok, ki bo zadovoljil vaše brbončice, so azijski rezanci z zelenjavo odlična izbira. Ta recept je preprost, hitro pripravljen in poln svežih sestavin, ki jih lahko prilagodite svojemu okusu.

Sestavine (za 2-3 osebe):

  • 200 g azijskih rezancev (riževi, jajčni ali soba).
  • 150 g šampinjonov ali drugih gob.
  • 1 bučka.
  • 1 rdeča paprika.
  • 1 rdeča čebula.
  • 2 stroka česna.
  • 1 manjši por ali pak choi (kitajsko zelje).
  • 1 žlica sezamovega olja.
  • 2 žlici sojine omake.
  • 1 žlica ostrigine omake (opcijsko).
  • 1 žlička naribanega ingverja.
  • ½ žličke čilijevih kosmičev (opcijsko).
  • Svež koriander ali peteršilj za okras.

Priprava:

Zelenjavo operemo in narežemo na večje kose – bučko na kocke, papriko na trakove, čebulo na večje kose, por na kolobarje, šampinjone pa na polovice ali četrtine. Česen in ingver drobno nasekljamo.

Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Po kuhanju jih odcedimo in prelijemo z malo sezamovega olja, da se ne sprimejo.

V veliki ponvi ali woku segrejemo sezamovo olje. Najprej popražimo čebulo, česen in ingver, nato dodamo gobe, bučke in papriko. Po nekaj minutah vmešamo še por ali pak choi.

Ko zelenjava nekoliko omehča, dodamo sojino omako, ostrigino omako in čilijeve kosmiče. Vse skupaj premešamo in pustimo pražiti še 2-3 minute.

Na koncu v ponev dodamo kuhane rezance in jih dobro premešamo z zelenjavo ter omako, da se vse sestavine enakomerno povežejo.

Rezance postrežemo na krožniku in jih okrasimo s svežim koriandrom ali peteršiljem. Po želji lahko dodamo še malo limetinega soka ali sesekljane arašide za dodatno aromo.

Nasveti za prilagoditev recepta:

  • Bolj hranljiv obrok: Dodajte pečeno piščančje meso, tofu ali kozice.
  • Dodatek oreščkov: Praženi indijski oreščki ali arašidi bodo jedi dodali hrustljavost.
  • Začinjena različica: Več čilija ali malo sriracha omake bo poskrbelo za pekoč okus.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen

3 thoughts on “Azijski rezanci z zelenjavo: Hitra in okusna jed za vsak dan”
  1. I was very pleased to search out this internet-site.I wished to thanks in your time for this excellent read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

  2. Hello, Neat post. There is an issue together with your website in internet explorer, might test this… IE still is the market leader and a big section of other people will omit your fantastic writing because of this problem.

  3. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja