Eksotičen piščančji biryani: Popolna kombinacija začimb in riža
Priprava okusnega biryanija je prava umetnost, ki združuje bogate arome in nežno teksturo piščanca ter rahlega basmati riža. Biryani je jed, znana po svojih eksotičnih začimbah in slojevitosti okusov, ki navdušuje ljubitelje dobre hrane po vsem svetu. S pravimi začimbami in natančnim postopkom lahko ustvarimo jed, ki bo razvajala brbončice in pričarala pravo kulinarično popotovanje.
Sestavine, ki jih potrebujete (za dve osebi):
- 300 g piščančjega fileja (na koščke),
- 200 g basmati riža,
- 1 čebula (narezana na tanke rezine),
- 2 stroka česna (sesekljana),
- 1 majhen kos ingverja (približno 20 g, nariban),
- 1 paradižnik (narezan na majhne kocke, približno 100 g),
- 120 g jogurta,
- 1 čajna žlička mletega kumina,
- 1 čajna žlička koriandra v prahu,
- 1/2 čajne žličke kurkume,
- 1/2 čajne žličke mletega čilija (po okusu),
- 1 cimetova palčka,
- 2 stroka kardamoma
- 2 nageljnovi žbici,
- 2 lovorjeva lista,
- 1/2 čajne žličke garam masale,
- Sveža meta in koriander za okras,
- 500 ml vode,
- ssol po okusu,
- olje za praženje.
Postopek priprave:
Piščančje kose zmešajte z jogurtom, mletim kuminom, koriandrom v prahu, kurkumo, mletim čilijem, soljo in naribanim ingverjem ter sesekljanim česnom. Marinirajte vsaj 30 minut (lahko tudi dlje, če imate čas).
V večji ponvi segrejte malo olja in dodajte čebulo. Počasi pražite, dokler ne postane zlato rjava. Nato dodajte cimetovo palčko, kardamom, nageljnove žbice in lovorjeva lista ter jih rahlo popražite.
Po mariniranju piščanec skupaj z jogurtom in začimbami dodajte v ponev s čebulo in začimbami. Na zmernem ognju ga pražite, dokler se piščanec ne obarva in nekoliko zmehča. Nato dodajte narezan paradižnik in malo vode, če je potrebno, da se ustvari bogata omaka.
Medtem v ločeni posodi segrejte malo olja in na hitro popražite riž, nato ga zalijte z vodo in kuhajte, dokler ni skoraj popolnoma kuhan.
Ko je riž kuhan, ga dodajte k piščancu. Potresite z garam masalo in nežno premešajte. Pustite na nizki temperaturi še nekaj minut, da se okusi povežejo.
Jed postrezite s svežo meto in koriandrom. Za dodatno svežino lahko dodate tudi rezine limete ali jogurtovo omako. Priloga, kot je sveža solata, bo odlično dopolnila ta obrok.
Če želite jed še bolj pikantno, lahko povečate količino čilija. Prav tako se lahko poigrate z začimbami glede na svoje želje in dodate še kakšno sestavino, kot je muškatni orešček ali zvezdasti janež, za še bolj intenziven okus.
Dober tek!
Portal24; Foto: Pixabay/shouravsheikhu
Great write-up, I?¦m regular visitor of one?¦s website, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.
I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂
Undeniably believe that that you said. Your favorite reason seemed to be at the web the simplest thing to take note of. I say to you, I certainly get annoyed even as other folks think about concerns that they plainly don’t realize about. You managed to hit the nail upon the highest and also outlined out the whole thing without having side-effects , other folks could take a signal. Will likely be again to get more. Thanks
I’ve recently started a web site, the information you offer on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.
Attractive component to content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing for your feeds or even I success you get admission to consistently rapidly.
You have brought up a very good points, appreciate it for the post.