Enostavno okusno: Odkrijte skrivnost domačih ribjih palčk

V kuhinji se pogosto srečujemo z izzivom, kako pripraviti hitro, enostavno in hkrati okusno jed, ki bi bila všeč celotni družini. Rešitev se skriva v domačih ribjih palčkah, ki so zunaj hrustljave, znotraj pa sočne in polne okusa. Priprava teh ribjih palčk ne zahteva veliko truda ali sestavin, poleg tega pa lahko uporabite skoraj katero koli vrsto bele ribe. Za najboljše rezultate izberite ribo z manj kostmi, kot je oslič, ki bo olajšala pripravo in uživanje.

Domače ribje palčke lahko pripravite na dva načina: ocvrte v ponvi za tisti klasični hrustljav okus ali pečene v pečici za lažjo in manj mastno različico. Ne glede na izbrano metodo, so te ribje palčke odličen način, kako vključiti več rib v svojo prehrano. Postrežete jih lahko s svojo najljubšo omako, kot sta paradižnikova ali smetanova, ocvrtim krompirjem in svežo solato za popoln obrok.

Za pripravo potrebujete naslednje sestavine:

  • 2 fileja bele ribe (na primer oslič),
  • ½ čajne žličke soli,
  • ¼ čajne žličke popra,
  • 1 jajce,
  • 2 žlici maščobne smetane,
  • 30 g krušnih drobtin,
  • 30 g moke,
  • ¼ čajne žličke česna v prahu,
  • ¼ čajne žličke mešanice mediteranskih začimb,
  • olje za cvrtje.

Postopek priprave:

Najprej ribje fileje temeljito očistite in narežite na približno 2 cm široke kose.

V skledi stepite jajce in smetano. V drugi skledi zmešajte krušne drobtine, česen v prahu in mediteranske začimbe.

Ribo najprej potresemo s soljo in poprom, nato pa jo povaljamo v moki, potopimo v jajčno mešanico in na koncu obložimo z drobtinami. Odstranite odvečne drobtine in postopek ponovite za vse kose ribe.

Ribje palčke nato popečemo v ponvi z veliko segretega olja do zlato rjave barve, nato jih obrnemo in popečemo še na drugi strani. Odstranite jih na vpojni kuhinjski papir, da odstranite odvečno maščobo.

S tem preprostim receptom lahko vsakdo pripravi okusne domače ribje palčke, ki bodo zagotovo navdušile vsakogar za mizo. Ne le da so okusne, ampak so tudi bolj zdrava alternativa predelanim zamrznjenim različicam. Uživajte v pripravi in dober tek!

[Vir: Pun kufer]; Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja