EU volitve: Tako Marta Kos kot Klemen Grošelj, Gibanju Svoboda dala košarico

Stranka Gibanje Svoboda je potrdila, da je Klemen Grošelj, trenutni evropski poslanec, izvoljen na listi LMŠ, umaknil svoje predhodno dano soglasje za kandidaturo, poroča 24ur. Po neuradnih informacijah časnika Delo naj bi Grošelj hkrati napovedal tudi izstop iz stranke. “Danes nas je obvestil, da umika predhodno dano soglasje h kandidaturi za evropskega poslanca,” so sporočili iz Gibanja Svoboda.

Po poročanju Večera se je največja vladna stranka obrnila tudi na nekdanjo podpredsednico stranke Marto Kos z vprašanjem o kandidaturi, a je Kosova ponudbo zavrnila. “Moj odgovor je bil ne. Slovenska politika me ne zanima več,” je za Večer izjavila Marta Kos.

Iz Gibanja Svoboda so, kot navaja 24ur dodali, da Grošljev odstop sicer ne vpliva na potrjevanje njihove liste kandidatov in kandidatk za evropske volitve, saj lista še ni bila dokončno oblikovana. Stranka je prejšnji teden potrdila sedem kandidatov za evropske volitve, med katerimi so tudi aktualni poslanci državnega zbora Tamara Vonta in Uroš Brežan, a uradna imena še niso bila razkrita.

Delo nadalje navaja, da naj bi Grošlja zmotilo predvsem dejstvo, da se je znašel na repu seznama kandidatov, kljub obljubam o vodilnem mestu. “Da navedb ne more komentirati,” je dejal Grošelj, ko so ga na 24ur prosili za komentar.

V Gibanju Svoboda se, kot navaja 24ur, zahvaljujejo Grošlju za dosedanje sodelovanje in poudarjajo, da iščejo najboljše možnosti za zastopanje Slovenije v Evropskem parlamentu. Med potrjenimi kandidati so tudi Irena Joveva in Klemen Grošelj, ki sta bila doslej evropska poslanca stranke, ter več novih obrazov, ki naj bi stranki pomagali krepiti njeno prisotnost na evropskem političnem prizorišču.

Spomnimo…

Neuradno: Grošelj umaknil soglasje za kandidaturo na EU volitvah

V luči prihajajočih evropskih volitev je Gibanje Svoboda, največja vladna stranka v Sloveniji, doživelo nepričakovan pretres. Klemen Grošelj, eden izmed dveh obstoječih evropskih poslancev, ki sta bila prvotno izvoljena pod zastavo LMŠ in sta veljala za zanesljiva kandidata na tokratnih volitvah, je po navajanju časnika Delo, ki se pri poročanju sklicuje na neuradne informacije sporočil svoj odstop s kandidatne liste stranke… več tukaj.

[Vir: 24ur]; Foto: Gibanje Svoboda/Twitter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja