Fritaja s pridihom francoske čebulne juhe

Če imate radi bogat in poln okus francoske čebulne juhe, vas bo navdušila naša nova interpretacija v obliki okusne fritaje. Fritaja s pridihom francoske čebulne juhe združuje kremnost jajc z globokim, karameliziranim okusom čebule, ki ga obogatijo note topljenega sira in zelišč. Ta jed je idealna za tiste trenutke, ko želite preprosto in hitro pripraviti nekaj posebnega, kar vas bo popeljalo v francosko kulinarično tradicijo, a vseeno ohranilo domačo preprostost. S svojo bogato aromo in prijetno teksturo bo ta fritaja hitro postala vaša nova najljubša izbira za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 2 žlici nesoljenega masla,
  • 2 skodelici na kocke narezanega en dan starega kruha,
  • 1 žlica olivnega olja,
  • 2 velika rumena čebula, tanko narezana,
  • 1 1/2 čajne žličke soli,
  • 1 žlica balzamičnega kisa,
  • 8 velikih jajc,
  • 0,5dcl skodelice polnomastnega mleka,
  • 1 žlica Dijonske gorčice
  • 1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra,
  • 100g na kocke narezanega sira Gruyère,
  • 1 žlica drobno narezanega svežega drobnjaka.

Priprava pečice in ponev:

Na sredino pečice postavite rešetko in segrejte na približno 200 °C.

V 25 cm litoželezni ponvi na srednjem ognju segrejte 1 žlico masla.

Priprava kruhovih kock:

Kruhove kocke pražite v ponvi z maslom, dokler niso zlato rjave barve.

Prenesite jih v skledo in jih postavite na stran.

Priprava čebule:

V isto ponev dodajte olje, narezano čebulo in sol. Kuhajte do mehkobe in zlatorjave barve.

Dodajte balzamični kis in dobro premešajte.

Priprava jajčne zmesi:

V veliki skledi zmešajte jajca, mleko, gorčico, sol in poper.

V ponev z čebulo dodajte preostalo maslo in prepražene kruhove kocke.

Vse skupaj prelijte z jajčno zmesjo in potresite z narezanim sirom.

Kuhanje in pečenje:

Ponev postavite v predhodno segreto pečico in pecite 8 do 10 minut ali dokler se jajca popolnoma ne strdijo.

Če želite preveriti, ali je fritaja pečena, naredite majhen rez na sredini. Jajca ne smejo biti več tekoča.

Postrežba:

Fritajo ohladite 5 minut, potem pa jo potresite s svežim drobnjakom.

Narežite na porcije in postrezite toplo.

V krogu družine ali prijateljev se prepustite uživanju v tej fantastični jedi, ki združuje bogastvo okusov in arom, ter naj vas popelje na kulinarično potovanje po francoskih tradicijah. 🍳🥖🧀

Z veseljem pričakujemo vaše kulinarične kreacije in upamo, da bo francoska čebulna fritaja postala nova zvezda vaše kuhinje! 🌟🍽️

Bon appétit!🍴

Foto: Portal24 (AI)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja