Fritaja s pridihom francoske čebulne juhe
Če imate radi bogat in poln okus francoske čebulne juhe, vas bo navdušila naša nova interpretacija v obliki okusne fritaje. Fritaja s pridihom francoske čebulne juhe združuje kremnost jajc z globokim, karameliziranim okusom čebule, ki ga obogatijo note topljenega sira in zelišč. Ta jed je idealna za tiste trenutke, ko želite preprosto in hitro pripraviti nekaj posebnega, kar vas bo popeljalo v francosko kulinarično tradicijo, a vseeno ohranilo domačo preprostost. S svojo bogato aromo in prijetno teksturo bo ta fritaja hitro postala vaša nova najljubša izbira za zajtrk, kosilo ali večerjo.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 2 žlici nesoljenega masla,
- 2 skodelici na kocke narezanega en dan starega kruha,
- 1 žlica olivnega olja,
- 2 velika rumena čebula, tanko narezana,
- 1 1/2 čajne žličke soli,
- 1 žlica balzamičnega kisa,
- 8 velikih jajc,
- 0,5dcl skodelice polnomastnega mleka,
- 1 žlica Dijonske gorčice
- 1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra,
- 100g na kocke narezanega sira Gruyère,
- 1 žlica drobno narezanega svežega drobnjaka.
Priprava pečice in ponev:
Na sredino pečice postavite rešetko in segrejte na približno 200 °C.
V 25 cm litoželezni ponvi na srednjem ognju segrejte 1 žlico masla.
Priprava kruhovih kock:
Kruhove kocke pražite v ponvi z maslom, dokler niso zlato rjave barve.
Prenesite jih v skledo in jih postavite na stran.
Priprava čebule:
V isto ponev dodajte olje, narezano čebulo in sol. Kuhajte do mehkobe in zlatorjave barve.
Dodajte balzamični kis in dobro premešajte.
Priprava jajčne zmesi:
V veliki skledi zmešajte jajca, mleko, gorčico, sol in poper.
V ponev z čebulo dodajte preostalo maslo in prepražene kruhove kocke.
Vse skupaj prelijte z jajčno zmesjo in potresite z narezanim sirom.
Kuhanje in pečenje:
Ponev postavite v predhodno segreto pečico in pecite 8 do 10 minut ali dokler se jajca popolnoma ne strdijo.
Če želite preveriti, ali je fritaja pečena, naredite majhen rez na sredini. Jajca ne smejo biti več tekoča.
Postrežba:
Fritajo ohladite 5 minut, potem pa jo potresite s svežim drobnjakom.
Narežite na porcije in postrezite toplo.
V krogu družine ali prijateljev se prepustite uživanju v tej fantastični jedi, ki združuje bogastvo okusov in arom, ter naj vas popelje na kulinarično potovanje po francoskih tradicijah. 🍳🥖🧀
Z veseljem pričakujemo vaše kulinarične kreacije in upamo, da bo francoska čebulna fritaja postala nova zvezda vaše kuhinje! 🌟🍽️
Bon appétit!🍴
Foto: Portal24 (AI)