Golob pojasnjuje odsotnost na mirovni konferenci zaradi tekme Dončića

Premier Robert Golob je v izjavi za slovenske medije pojasnil svojo odsotnost na mirovni konferenci o Ukrajini, ki se začne v soboto v Švici. Golob se je odločil za obisk košarkarske tekme Luke Dončića v Dallasu, kar je izzvalo kritike.

“Najprej sem počakal, da je predsednica države potrdila udeležbo, in šele nato potrdil obisk Dallasa na tekmi, jutri pa se vračam,” je dejal premier in dodal, da gre za povsem zaseben obisk, ki si ga je financiral sam.

Golob je izpostavil, da Luko Dončića spremlja že šest let in je na njegove uspehe zelo ponosen, kar verjame, da velja tudi za vse Slovence. Ogledal si bo tekmo med Boston Celtics in Dallas Mavericks, pred katero Boston vodi že s tri proti nič.

Zavrnil je očitke, da je zaradi obiska tekme izpustil mirovno konferenco o Ukrajini, saj je najprej počakal na potrditev udeležbe predsednice države. “Če bi bilo potrebno, bi lahko še vedno ujel konferenco, ampak verjamem, da nas bo predsednica zelo dobro zastopala,” je dodal.

Premier, ki se v soboto vrača v Slovenijo, se bo pred tekmo srečal tudi z Dončićem. “Odkar sem bil majhen, sem sanjal, da bom kdaj gledal finale NBA-ja. Takrat smo spremljali dvoboje med Celticsi in Lakersi, pozneje Michaela Jordana,” je dejal in izrazil začudenje nad očitki glede njegovega obiska.

Golob je še napovedal, da si bo prihodnji teden v Nemčiji ogledal tudi tekmo slovenske moške reprezentance na evropskem prvenstvu v nogometu. “Lahko smo ponosni na Slovenijo in slovenske športnike,” je še dodal premier.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Robert Golob Instagram/zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja