Grahova juha s slanino

Okusna grahova juha s slanino je ena izmed tistih jedi, ki nas vedno znova navduši s svojo preprostostjo in bogatim okusom. Združuje sestavine, ki jih lahko najdete po vsem svetu in je priljubljena v mnogih kuhinjah.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 300 g kuhanega graha (lahko uporabite svež ali zamrznjen grah),
  • 1 čebula, drobno nasekljana,
  • 2 srednje velika krompirja, narezana na kocke,
  • 2 korenčka, narezana na kolobarje,
  • 2 stebli zelene, narezana na kocke,
  • 1l zelenjavne jušne osnove,
  • sol in poper po okusu,
  • 100 g hrustljavo ocvrte slanine, narezane na koščke.
  • peteršilj za okras.

Navodila za pripravo:

  1. V večjem loncu segrejte nekaj žlic olja na srednji vročini. Dodajte drobno nasekljano čebulo in kuhajte približno 5 minut, da postane mehka in prozorna.
  2. Nato dodajte narezan krompir, korenček in zeleno. Mešajte in kuhajte še približno 5 minut, da se zelenjava nekoliko zmehča.
  3. V lonec zdaj dodajte kuhan grah in premešajte, da se vse sestavine združijo.
  4. Postopoma prilijte zelenjavno jušno osnovo in po okusu dodajte sol ter poper. Zmanjšajte temperaturo. Pokrito kuhajte približno 20-25 minut, da se vse sestavine zmehčajo.
  5. Medtem v ponvi hrustljavo ocvrtje slanine. Ko je slanina hrustljava, jo odcedite na kuhinjskem papirju, da odstranite odvečno maščobo.
  6. Ko je juha kuhana in zelenjava mehka, uporabite palični mešalnik ali mešalnik v skledi, da juho zmeljete v gladko konsistenco.
  7. Postrezite vročo juho v skodelicah, okrasite s hrustljavo ocvrto slanino in sesekljanim peteršiljem.

Dober tek!

Avtor: Portal24; Foto: Freepik (fotografija je simbolna)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja