Hrustljavo zapečena govedina ali crispy beef stir-fry
Odkrijte čare azijske kuhinje z našim novim receptom za Crispy Beef Stir-Fry oziroma po slovensko hrustljavo zapečeno govedino, ki združuje hrustljavo govedino in sočno svežo zelenjavo v očarljivi simfoniji okusov. Ta jed je idealna za vse, ki želijo v svoj jedilnik vpeljati hitro in enostavno azijsko poslastico, polno barv in tekstur. Popolna je za večerjo med tednom ali posebno priložnost.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 500 g govejega steka, narezanega na tanke trakove,
- 2 žlici koruznega škroba,
- 4 žlice sojine omake,
- 2 žlici rjavega sladkorja,
- 2 žlici omake hoisin,
- 1 žlica sesekljanega svežega ingverja,
- 2 česna stoka, drobno sesekljana
- 3 žlice rastlinskega olja,
- 1 rdeča paprika, narezana na tanke trakove,
- 1 zelen paprika, narezana na tanke trakove,
- 1 čebula, narezana na tanke rezine,
- 1 skodelica svežih brokolijevih cvetov
- sol in poper po okusu,
- sveži koriander za okras.
Navodila za pripravo:
- Mariniranje govedine: V veliki skledi zmešajte koruzni škrob in 1 žlico sojine omake. Dodajte narezano govedino in dobro premešajte, da se vsak kos obleče. Pustite stati vsaj 15 minut.
- Priprava omake: V manjši skledi združite preostalo sojino omako, rjavi sladkor, omako hoisin, ingver in česen. Dobro premešajte, da se vse sestavine združijo.
- Praženje govedine: V veliki ponvi ali voku segrejte 2 žlici olja na visoki temperaturi. Dodajte marinirano govedino in pražite 2-3 minute, da se enakomerno zapeče. Govedino odstranite iz ponve in shranite na toplo.
- Praženje zelenjave: V isti ponvi dodajte preostalo žlico olja. Dodajte papriko, čebulo in brokoli. Pražite 3-4 minute, da zelenjava postane hrustljava, a še vedno živahna.
- Združevanje sestavin: Vrnite govedino v ponev skupaj z omako. Premešajte in kuhajte še 2 minuti, da se vse sestavine dobro segrejejo in omaka rahlo zgosti.
- Postrežba: Postrezite vroče, okrašeno s svežim koriandrom. Po želji lahko dodate tudi svežo limeto ali malo dodatne sojine omake.
Crispy Beef Stir-Fry je izvrsten način, kako popestriti svoje kulinarične veščine, obenem pa uživati v hitri in zdravi jedi. Vzemite si čas za pripravo in uživajte v vsakem grižljaju te azijske specialitete!
Portal24; Foto: Freepik