Je vaša govorica telesa žaljiva? Nasveti za bolj pozitivno predstavitev

Govorica telesa je sestavljena iz številnih neverbalnih znakov, ki se jih večinoma ne zavedamo. Kljub temu lahko to, kako se neverbalno predstavljamo drugim, močno vpliva na to, kako nas drugi dojemajo in ravnajo z nami. V nadaljevanju bomo obravnavali nekaj pogostejših znakov govorice telesa, ki lahko odvrnejo druge, in predlagali načine za premagovanje negativnih znakov.

Jezen obraz v mirovanju

Naši obrazni izrazi v mirovanju lahko drugi dojemajo pozitivno ali negativno. Nekateri imajo spočite obraze, ki se zdijo bolj pozitivni in srečni – rahlo obrnjeni koti ust, svetle in vesele oči. Drugi imajo spočit obraz, ki je lahko videti resen ali celo jezen – navzdol obrnjeni koti ust, zožene oči.

Kaj storiti: Če imate negativen spočit obraz, se navadite rahlo nasmejati, ko srečate druge. Prvi vtis lahko veliko pomeni, zato ta spočiti jezen obraz premagajte s subtilnim nasmehom.

Preveč živčnih znakov

Naše zgodnje raziskave o prvem vtisu so ugotovile, da so neznanci manj ugodno ocenili ljudi, ki uporabljajo stereotipne znake, povezane z zaznavanjem živčnosti, kot so drgnjenje rok skupaj, skokoviti gibi oči in drgnjenje obraza.

Kaj storiti: Najprej se bolje zavedajte, kaj počnete z rokami in gibi oči. Ko se srečujete z drugimi, se poskušajte izogniti oddajanju teh stereotipnih znakov nervoze. Posnemajte se med interakcijo z drugimi in pridobite povratne informacije o tem, ali ste videti nervozni ali mirni in sproščeni.

Neusklajena govorica telesa… več na Govorica telesa.

Portal24; Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja