Kje je Božiček? Tukaj lahko spremljate njegovo lokacijo!

NORAD, Severnoameriško poveljstvo zračne obrambe, se vsako leto pripravi na posebno misijo, ki ni povezana s tradicionalnimi obrambnimi nalogami. Gre za spremljanje gibanja legendarnega Božička , ki razveseljuje otroke po vsem svetu s svojimi darili.

“NORAD ima na božični večer še eno posebno nalogo – sledenje Božičku, medtem ko potuje po svetu. To je že 68. leto, odkar NORAD izvaja to pomembno misijo, in otroci ter družine po vsem svetu bodo lahko v živo poklicali NORAD-ove operaterje, da izvedo, kje se ravno nahaja Božiček 24. decembra,” je povedal tiskovni predstavnik Pentagona, generalmajor letalskih sil Pat Ryder.

Tradicija sledenja Božičku se je začela leta 1955, ko je veleblagovnica v Colorado Springsu v časopisnem oglasu napačno objavila telefonsko številko severnega tečaja. Na sedežu NORAD-a je takrat zazvonil telefon, na eni strani pa je bila deklica, na drugi pa polkovnik Harry Shoup. Ko je polkovnik ugotovil, zakaj deklica kliče, je z občutkom skrbi prepričal mlado deklico, da je Božiček že na poti. Ko se je število otrok, ki so klicali na objavljeno številko, povečalo, je NORAD svojim nalogam dodal novo nalogo – sledenje Božičku.

NORAD vsako leto na božični večer spremlja Božičkovo potovanje po svetu in to informacijo deli z otroki in družinami preko svoje spletne strani www.noradsanta.org. Ta spletna stran vsako leto privabi približno 15 milijonov obiskovalcev iz več kot 200 držav sveta, saj ponuja v realnem času posodobljene podatke o Božičkovih poteh. NORAD s tem zagotavlja, da bo čarobnost Božiča še bolj posebna za otroke po vsem svetu.

vir; Foto: Freepik; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja