Kulinarično potovanje v New York: Steak Diane

Steak Diane je kulinarična ikona in blagovna znamka legendarnega hotela Drake. To sočno goveje meso s flambirano smetanovo omako na osnovi gob, konjaka, dijonske in worcesterske gorčice je že dolgo sinonim za razkošje in kulinarično popotovanje. Ta legendarni recept je povezan z Beniaminom Schiavonejem, ki je bil gostitelj hotela Drake od leta 1942 do 1967. Originalni recept uporablja ovnov zrezek, mi pa vam predstavljamo še bolj nežno in okusno različico, ki jo je predstavil spletni gurmanski portal Saveur, s fileji mignon.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 460 g fileja mignona (razdeljen na 4 kose),
  • 375 ml goveje juhe,
  • 115 g ostrig ali gob,
  • 60 ml smetane za kuhanje
  • 60 ml konjaka,
  • 2 žlici sončničnega olja,
  • 2 žlici masla,
  • 2 stroka česna,
  • 1 šalotka,
  • 1 žlica dijonske gorčice,
  • 1 žlica Worcestershire omake,
  • 1 žlica sesekljanega svežega drobnjaka,
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja,
  • ¼ čajne žličke tabaska,
  • sol in poper po želji.

Priprava:

Najprej dobro posolite in popoprajte zrezke. Na segretem olju v ponvi jih pecite približno pet minut, da dosežete srednje pečeno meso, občasno obračajte. Nato jih odstranite iz ponve in odložite na stran.

V isti ponvi deglazirajte z govejo juho, kuhajte približno deset minut, dokler se tekočina ne zmanjša za dve tretjini. Nato omako vlijte v pekač in odložite na stran.

V isti ponvi segrejte maslo in na njem prepražite drobno nasekljan česen in šalotko približno dve minuti.

Dodajte narezane gobe in jih med mešanjem pražite še dve minuti.

Prilijte konjak in s previdnim dotikom ponve prižgite alkohol, dokler plamen ne ugasne.

Nato vmešajte omako na osnovi goveje juhe, Millerja, dijonske gorčice, Worcestershire omake in tabaska.

Pečene zrezke vrnite v ponev, zmanjšajte temperaturo na najnižjo in segrevajte še štiri minute. Zrezke preložite na servirne krožnike, v omako dodajte drobnjak in peteršilj.

Dober tek!

[Pun kufer]

Foto: Portal24 (AI)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja