Ljudje, ki delajo v teh poklicih se najpogosteje ločijo

Nedavna študija, ki jo je objavila revija Forbes, prinaša nove ugotovitve o dejavnikih, ki vplivajo na stopnjo ločitev v ZDA. Rezultati kažejo, da so pari, ki so pred poroko živeli skupaj, bolj dovzetni za ločitve. Analiza podatkov razkriva, da 66 odstotkov ločenih moških in 74 odstotkov ločenih žensk meni, da bi njihov nekdanji partner moral storiti več za reševanje zakona. Še več, tveganje za ločitev se zviša za 75 odstotkov, če imajo pari ločene prijatelje.

Zaskrbljujoč je podatek, da se z vsako naslednjo poroko verjetnost za ločitev povečuje. Statistike kažejo, da se kar 73 odstotkov tretjih zakonov konča z razvezo, medtem ko se le šest odstotkov ločenih posameznikov ponovno poroči. Študija prav tako odkriva, da imajo pari, ki se poročijo pred svojim 32. letom, nižjo verjetnost za ločitev. Tisti, ki sklenejo zakon pri 25 letih, imajo za 50 odstotkov manjše tveganje za ločitev v primerjavi s tistimi, ki se poročijo pri 20 letih. Po 32. letu pa se tveganje za ločitev poveča za 5 odstotkov na leto.

Kar zadeva poklicne skupine, so najvišje stopnje ločitev zabeležene med natakarji in stevardesami, medtem ko so ločitve najredkejše med matematiki, statistiki, finančniki in fiziki. Zanimivo je, da Šrilanka beleži najnižjo stopnjo ločitev na svetu, medtem ko sta Filipini in Vatikan edini državi, kjer je ločitev zakonsko prepovedana.

Raziskava odpira pomembna vprašanja o vplivih predzakonskega sobivanja in družbenih krogov na trajnost zakonskih zvez ter ponuja vpogled v kulturne in demografske razlike pri ločitvah.

Ko ljubezen izgine – 10 glavnih razlogov za ločitev

Ločitev je težaven proces, ki prizadene številne pare po vsem svetu. Kljub trudu in dobrim namenom, ki jih vlagajo v svoje odnose, se tudi najmočnejša razmerja sčasoma lahko znajdejo na nevarnem ozemlju. Statistika je osupljiva: 40 odstotkov prvih porok se konča z ločitvijo v 15 letih, ta stopnja pa se pri naslednjih zakonih le še poveča. Da bi bolje razumeli, zakaj se to dogaja, je Forbesov svetovalec opravil raziskavo med 1000 ločenimi ljudmi in ugotovil deset glavnih razlogov za ločitve parov…. več tukaj.

Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja