Marinirani svinjski kotleti s solato iz pečenih bučk

Če imate radi svinjske kotlete, bo ta način priprave za vas  prava poslastica. Kotlete boste pred peko marinirali s česnom, limono in čilijem. In ne pozabiti, da je pri pripravi svinjskih kotletov pomembno, da meso popečete hitro in na kratko, da ostane sočno.

Čas priprave kosila je pol ure.

Za mariniranje je potrebnega malo več časa in sicer štiri ure. Iz navedenih količin sestavin količin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • 1 kg svinjskih kotletov
  • 1 čebula, sesekljana
  • 1 čili, sesekljan
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • Sol, po okusu
  • Poper, po okusu
  • 100 ml olja, po okusu
  • 4 velike bučke
  • 2 žlički mete, grobo sesekljane
  • Olivno olje, po okusu
Postopek priprave

V olje dajte čebulo, 1 strok česna, sol, poper in limonino lupinico ter prelijte čez kotlete. Meso pustite nekaj ur v hladilniku.

Pecite na žaru ali žar ponvi in ​​pazite, da se ne prepečejo in presušijo. 

Bučke po dolgem narežite na tanke rezine, posolite in popecite v dobro segreti ponvi. Po peki jih pustite, da se ohladijo, popoprajte, dodajte meto, čili in olivno olje. Postrezite z mariniranimi kotleti na žaru.

Dober tek!

Foto: iStock