Mediteranski krožnik s piščancem in kvinojo

Mediteranski krožnik s piščancem in kvinojo na vaš jedilnik prinaša pridih sončne obale in svežih, živahnih okusov, ki so značilni za mediteransko kuhinjo. Ta hranljiv in uravnotežen obrok združuje sočnega piščanca, pripravljenega z aromatičnimi začimbami, in rahlo oreškasto kvinojo, ki je popolna osnova za pestro paleto sveže zelenjave in oljčnega olja. Jed je odlična izbira za vse, ki želite uživati v zdravem, a hkrati okusnem obroku, ki vas bo popeljal v toplino in preprostost mediteranskega načina prehranjevanja. Idealna je za kosilo ali večerjo, ki vas bo napolnila z energijo in vas hkrati razvajala s čudovitimi okusi

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 rdeča paprika,
  • 1 rumena paprika,
  • 1 bučka,
  • 1 jajčevec,
  • 1 skodelica kvinoje ali rjavega riža,
  • 2 piščančja prsa ali 2 fileja ribe (po izbiri),
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 2 žlici limoninega soka,
  • 2 stroka česna (sesekljana),
  • sol in poper po okusu,
  • sveža zelišča (na primer bazilika ali peteršilj) za okrasitev (po želji).

Navodila za pripravo:

Priprava zelenjave:

Segrejte pečico na 200°C.

Paprike prerežite na polovico in odstranite semena.

Bučko in jajčevec narežite na kolute.

Zelenjavo položite na pekač, jih pokapajte z olivnim oljem in začinite s soljo ter poprom.

Pečico vstavite v ogreto pečico ter pecite 20-25 minut, dokler zelenjava ne postane mehka in rahlo zapečena.

Priprava kvinoje ali rjavega riža:

Medtem ko se zelenjava peče, skuhajte kvinojo ali rjavi riž po navodilih na embalaži.

Priprava piščanca ali ribe:

Piščančja prsa ali ribe začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.

V ponvi segrejte nekaj olivnega olja in pecite piščančja prsa ali ribe približno 4-5 minut na vsaki strani (čas se lahko razlikuje glede na debelino mesa).

Ko so piščančja prsa ali ribe kuhani, jih odstranite s ponve in pustite počivati nekaj minut, preden jih narežete na rezine.

Končna priprava:

Zelenjavo in kvinojo ali rjavi riž razporedite na krožnike.

Na vrh dodajte piščanca ali ribo.

V majhni skledi zmešajte preostalo olivno olje, sesekljan česen ter limonin sok. Prelijte po jedi.

Po želji okrasite s svežimi zelišči.

Tako je, jed je pripravljena! Mediteranski krožnik je poln okusa, zdrav in enostaven za pripravo. Uživajte v tej čudoviti kombinaciji okusov in hranilnih snovi.

Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik

2 thoughts on “Mediteranski krožnik s piščancem in kvinojo”
  1. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good results. If you know of any please share.
    Appreciate it! You can read similar text here: Eco wool

  2. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
    very good gains. If you know of any please share. Thanks!
    I saw similar article here: COD

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja