Minister Pokljukar: Posavje je varno, stanje na področju migracij stabilno

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta danes v okviru vladnega regijskega obiska obiskala Policijsko postajo Krško in Policijsko pisarno Kostanjevica na Krki. Minister Poklukar je poudaril, da je Posavje varna regija in da je stanje na področju migracij stabilno.

»Slovenija je varna država, ena najvarnejših na svetu, in tudi Posavje kot regija je varno. Stanje na področju migracij je stabilno, sicer povečano za nekaj več kot deset odstotkov. Še vedno so tihotapci tisti, ki poganjajo celotno migracijo po zahodnobalkanski poti in tudi pri tem je policija izredno učinkovita,« je dejal minister Poklukar.

Generalni direktor policije mag. Jušić je dodal, da je stanje varnosti na območju Policijske uprave Novo mesto zelo dobro.

V zadnjem času so v Posavju zaznali porast prevar na področju kriptovalut. “Kriminalci poskušajo od posameznikov pridobiti večje vsote denarja, da bi jih “investirali” v posel s kriptovalutami, in potem “čudežno” izginejo. Pozivam prebivalce k previdnosti, naj ne nasedajo posameznikom in lažnim družbam, ki obljubljajo visoke dobičke,” je opozoril minister Poklukar.

Minister in generalni direktor Policije sta se med obiskom srečala tudi z županom Občine Kostanjevica na Krki Robertom Zagorcem. Skupaj so si ogledali delo policije na terenu. Župan Zagorec je izpostavil, da je varnost v občini na dobri ravni ter pohvalil odlično sodelovanje med policijo in lokalno skupnostjo.

Portal24; Foto: Pogovor s policisti Policijske postaje Krško [Foto: Ministrstvo za notranje zadeve]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja