Na RTV Slovenija se vrača Studio City, vrnili so se tudi reševalci

V spletnem klepetu na MMC je predsednik Uprave RTV Slovenija, Zvezdan Martić, razkril, da se bo nekdanji voditelj oddaje Studio City, ki je desetletja predstavljala redni del ponedeljkovega večernega programa na TV Slovenija, kmalu vrnil na nacionalno televizijo. Mnoge gledalce bo razveselila morebitna vrnitev legendarne oddaje in Marcela Štefančiča.

Matič je povedal: “Uradnega odgovora vam ‘ne smem’ povedati, saj uredništvo in naša služba za komuniciranje še nista pripravili sporočila za javnost. Sem pa ta vikend na neki prireditvi srečal Marcela in lahko povem, da je v formi, pripravljen ‘v nizkem štartu’ in da bo kmalu spet v elementu.”

Kljub obetajoči vrnitvi pa RTV Slovenija ostaja soočena z finančnimi težavami, saj se RTV-prispevek že 12 let ni uskladil, in s tem so prisiljeni izvajati finančne in kadrovske reze. Martić je razkril, da je del njihovega programsko-poslovnega načrta za leto 2024 tudi ukinitev drugega informativnega programa.

Kljub tem težavam pa bodo na RTV Slovenija v letu 2024 še vedno predvajali nekaj velikih športnih dogodkov, med drugim olimpijske igre v Parizu, nogometni Euro v Nemčiji in kolesarsko dirko po Franciji.

Na RTV Slovenija ponovno posredovali reševalci, tokrat so pomagali Manici Ambrožič Janežič

Na družbenem omrežju X je priznani slovenski raziskovalni novinar Bojan Požar poročal o novem primeru posredovanja reševalcev na RTV Slovenija. Tokrat naj bi pomagali Manici Ambrožič Janežič. Požar je zapisal: “Danes znova rešilec pred @RTV_Slovenija, tokrat rešujejo Manico Janežič Ambrožič. Upam, da vse ok. A to je, zanimivo, že tretjič, odkar oblast prevzela Martič in Forbici. Najprej rešilec zaradi @VPlaskan, potem pooblaščenke za mobing, zdaj zaradi MJA.”

Vredno je omeniti, da pod prejšnjim vodstvom Uroša Urbanije in Andreja Grah Whatmougha, ki sta se znašla pod velikim pritiskom zaposlenih in se ju večina želela znebiti, do posredovan reševalcev na RTV Slovenija ni prihajalo. To kaže na spremembe in izzive, s katerimi se je soočila nacionalna televizija pod novo upravo, ki jih mnogi opazujejo z zanimanjem. Vsekakor bo treba spremljati, kako se bodo razreševali izzivi in spremembe v prihodnosti ter kakšen vpliv bodo imeli na delovanje televizije in zadovoljstvo njenih zaposlenih.

Valentina Plaskan o pritiskih in spremembah na RTV Slovenija

Od nedavnega se je v programu RTV Slovenija začelo dogajati obsežno prestrukturiranje, predvsem po zamenjavi vodstva in odstopu odgovorne urednice informativnega programa prvega programa Televizije Slovenija, Jadranke Rebernik. Večina teh sprememb je bila nenadna in je pustila globok pečat na ustvarjalcih programa, urednikih in voditeljih, ki so bili prisiljeni opustiti svoje položaje, čeprav uradno ni bilo odpuščanj. Valentina Plaskan, nekdanja voditeljica osrednje informativne oddaje Dnevnik, je bila ena izmed tistih, ki je neposredno občutila te spremembe… več tukaj.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja