Najlažji recept za kruh! Veliko užitka z nič gnetenja!
Domač kruh lahko pripravite tudi če niste izkušen kuhar. Pri tem receptu gnetenje ni potrebno. Potrebno je, le nekaj preprostih korakov in nekaj čakanja, in uživali boste v svežem okusu. Ta recept za domač kruh bo očaral vaše brbončice, ne glede na vaše kuharske spretnosti.
Potrebne sestavine:
- 420 g pšenične moke,
- 400 ml mlačne vode,
- 2 čajni žlički morske soli.
- 2 čajni žlički instant kvasa v prahu.
Navodila za pripravo:
V veliki skledi združite suhe sestavine: moko, morsko sol in instant kvas.
Postopoma vlijte toplo vodo v moko in sestavine premešajte s kuhalnico, dokler se povežejo. Testo bo zelo mokro in mehko.
Pokrijte testo z bombažno krpo in pustite vzhajati približno dve uri.
Medtem segrejte pečico na 220 stopinj Celzija in v njej ogrejte litoželezno posodo s pokrovom.
Na večji kos peki papirja posujte moko in nanj prestavite vzhajano testo. Oblikujte kroglo in na vrhu testa zarežite nekaj rezov z nožem.
Testo s papirjem položite v segreto litoželezno ponev in pokrijte s pokrovom. Pecite v pečici 35 minut.
Odstranite pokrov in kruh pecite še dodatnih 10 minut, da se skorja lepo zlato rjavo obarva.
Pustite, da se kruh ohladi ali vsaj 30 minut, preden ga narežete. Sedaj je pripravljen za sendviče ali kot okusno prilogo.
Za pripravo tega okusnega domačega kruha potrebujete le nekaj sestavin in malo potrpljenja. Uživajte v vonju in okusu sveže pečenega kruha, ki ste ga pripravili sami.
Ne spreglejte…
Recept za domačo pekovsko mojstrovino – Kruh iz lonca
Kruh iz lonca je nekaj posebnega, kar vabi vse ljubitelje pekovskih mojstrovin, da odkrijejo čarobnost tega nenavadnega, a izjemno okusnega načina priprave kruha. Ta tradicionalna tehnika peke kruha v loncu je stara že stoletja in je priljubljena po vsem svetu zaradi svojega edinstvenega okusa in konsistence. V tem članku bomo raziskali, kako pripraviti in uživati v tej slastni pekovski mojstrovini, ki vas bo zagotovo navdušila… več tukaj.