NSi se pripravlja na evropske volitve, to so kandidati!

Nova Slovenija (NSi) se pripravlja na evropske volitve z odločitvijo sestaviti najmočnejšo možno ekipo kandidatov, kar so potrdili naklavzuri NSi, poroča N1. Dvodnevna klavzura Nove Slovenije v Olimju, ki se je začela včeraj, je bila v znamenju prihajajočih evropskih volitev. Razprava na dogodku je potekala z veliko konstruktivnostjo in harmonijo, kar je bilo opisano kot izjemno pozitivno vzdušje.

“Gre za najboljši posvet NSi doslej,” je dejal eden od udeležencev. “Prvi dan se zaključuje bolj enotno kot kdajkoli prej,” je dodal drugi. Tretji udeleženec je ocenil, da lahko na evropskih volitvah pričakujejo dober rezultat, glede na to, kar so razpravljali na klavzuri, navaja N1.

Glede kandidatov na listi stranke za evropske volitve se je izvedelo, da se bosta na njej pojavila predsednik stranke Matej Tonin in sedanja evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je bila tudi predhodnica na čelu Nove Slovenije. Prav tako bodo kandidirali podpredsednik NSi in vodja njene poslanske skupine Janez Cigler Kralj, poslanec ter predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec, in župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa. Vprašanje, ali bo na listi tudi poslanka in podpredsednica stranke Vida Čadonič Špelič, še ostaja odprto.

Glede nosilca liste in vrstnega reda kandidatov še ni dokončnih odločitev, vendar pa se zdi, da Ljudmila Novak ne bo več pogojevala svoje kandidature za prvo mesto na listi. Po informacijah iz decembrske ankete, ki naj bi jo naročila NSi, kaže, da stranka pričakuje enega evropskega poslanca. Kljub temu pa so ambicije Nove Slovenije višje, saj so celo omenjali možnost zmage na junijskih evropskih volitvah.

vir; Foto: NSi; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja