Okusna slano-sladka kombinacija: Tunini zrezki po mediteransko

Slano-sladka kombinacija tuna zrezkov bo ustvarila pravi okusni raj za posebne trenutke ob morju ali za tiste, ki si želite prebuditi nostalgijo po njem. Za vse ljubitelje morja in njegovih okusov predstavljamo recept, ki bo prebudil vaše brbončice in vzbudil prijetne spomine na Mediteran.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 2 zrezka tune (debeline 2-3 cm),
  • Sol,
  • 2 limoni,
  • 2 stroka česna,
  • 2 vejici rožmarina,
  • 2 stebli sivke,
  • 60 ml oljčnega olja,
  • 30 ml figovega balzamičnega kisa,
  • Mešanica popra.

Postopek priprave:

Pripravite marinado:

  • Po želji posolite tunine zrezke in jih položite v posodo za mariniranje.
  • Ožemite eno limono, drugo pa narežite na kolobarje in jih odstavite.
  • V loncu zmešajte limonin sok z oljčnim oljem in figovim balzamičnim kisom.
  • Dodajte predvideno količino mešanice popra v zrnu, sesekljane stroke česna ter cvetove sivke, ki ste jih odstranili s stebel.
  • Vse sestavine dobro premešajte z vejico rožmarina, da se povežejo.
  • Marinado prelijte po tuninih zrezkih in jih obložite z rožmarinovimi vejicami ter kolobarji limone.
  • Pustite, da se marinirajo od 15 minut do 4 ure.

Pečenje:

V ponvi tunine zrezke na vsaki strani pecite nekaj minut, dokler v notranjosti ostanejo rožnati.

Vaša slano-sladka poslastica, pripravljena z ljubeznijo do Mediterana, je zdaj pripravljena. Postrezite jo ob morju ali pa si privoščite trenutek uživanja, ki vas bo popeljal nazaj v spomine na prečudovito obalo.

vir Foto: Pexels Portal24