Okusni tedenski jedilnik od 1. do 7. julija
Dobrodošli v naš tedenski jedilnik, ki vas bo popeljal skozi raznolike in okusne jedi, zasnovane za vse ljubitelje kulinarike. Ta teden smo za vas pripravili vrsto slastnih obrokov, ki bodo zadovoljili vaše brbončice in vas navdihnili za kuhanje doma. Na jedilniku boste našli izvrstne jedi, kot je steak z rožmarinom, ki bo navdušil vse ljubitelje mesa s svojo nežnostjo in aromatičnostjo. Za sladokusce smo pripravili klasičen italijanski tiramisu, popoln zaključek vsakršnega obroka. Ljubitelje morskih jedi bo navdušila osvežilna solata s hobotnico, ki prinaša pridih morja na vaš krožnik, medtem ko bo kremasta rižota s kozjim sirom zadovoljila tudi najbolj zahtevne gurmane.
Pridružite se nam na kulinaričnem potovanju skozi teden, poln okusov in gastronomskih užitkov.
Dober tek!
Ponedeljek
Okusen in hiter tajski Pad Thai
Pad Thai je priljubljena jed tajske kuhinje, ki jo sestavljajo praženi riževi rezanci z najrazličnejšimi sestavinami. Običajno vsebuje beljakovine, kot so piščanec, kozice ali tofu, z dodatkom jajc, svežih fižolovih kalčkov, arašidov in svežih začimb. Pad Thai omaka je običajno sestavljena iz tamarinde, ribje omake, česna, rdečega čilija in sladkorja… več tukaj.
Torek
Sočni in hitri panirani puranji zrezki s sezamom
Ta recept za panirane puranje zrezke s sezamom je preprost in okusen, popoln za vsako priložnost. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut. Iz navedenih količin boste dobili štiri porcije… več tukaj.
Sreda:
Pripravite si priljubljeno lazanja juho, ki je obnorela splet!
Bodite kreativni in avanturistični! Za spremembo pripravite to čudovito jed, ki jo pripravimo kar v enem loncu in je obnorela splet. Jed se imenuje – lazanja juha!.. več tukaj.
Četrtek
Rižota z grahom in kozjim sirom
Kremasta, vroča rižota z grahom in kozjim sirom. Topla rižota je čudovita jed na hladen dan. Riž in grah sta hkrati tudi hranljiva kombinacija. Če niste ljubitelj kozjega sira, ga zamenjajte s sirom, ki ga imate radi. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije… več tukaj.
Petek
Solata s hobotnico in krompirjem
Za pripravo te solate boste potrebovali malo več časa. Za začetek je treba hobotnico očistiti in skuhati. Nekateri trdijo, da plutovinast zamašek v vodi s hobotnico med kuhanjem vpliva na mehkobo, spet drugi trdijo, da to nima nič. Odločitev porabo plutovinastega zamaška zato prepuščamo vam… več tukaj.
Sobota
Sočni steak z rožmarinom in česnom
Ključ do tega, da bo vaš steak sočen je, da pustite, da se meso, preden ga date v ponev, segreje na sobno temperaturo. Mesu boste tako zagotovili enakomerno peko. Rožmarin in česen dajeta mesu neustavljiv zeliščni pridih. Za najboljše rezultate pustite zrezek, preden ga postrežete počivati. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije… več tukaj.
Nedelja
Neustavljivo dober: Klasični tiramisu
Tiramisu je italijanska klasika, ki jo obožujejo tudi izven meja Italije, ta recept vam bo najprej všeč, ker ni veliko sestavin, še posebej pa bo všeč tistim, ki ne marate surovih jajc v sladicah. Za pripravo sladice boste potrebovali okoli 40 minut in dodatni čas za hlajenje. Iz navedenih količin sestavin boste dobili osem porcij… več tukaj.
Foto: Pexels