Piščančje roladice z zelenjavo v kremni omaki

Piščančje roladice so jed, ki združuje preprostost piščančjega mesa z bogastvom okusov in privlačnim videzom. Nežni piščančji zavitki, polnjeni s sirom ali zelenjavo, so pečeni v kremni omaki skupaj z barvito zelenjavo, kot so bučke, češnjev paradižnik, olive in brokoli. Ta jed je kot nalašč za tiste trenutke, ko želite pripraviti nekaj posebnega, a hkrati ne preveč zapletenega. Kremna omaka, obogatena z jajci in začimbami, poskrbi, da so roladice sočne, medtem ko zelenjava doda svežino in teksturo.

Recept za piščančje roladice z zelenjavo v kremni omaki (za 4 osebe)

Sestavine:

  • 4 piščančji prsni fileji.
  • 100 g kremnega sira (npr. Philadelphia) ali mocarele, narezane na tanke rezine.
  • 1 bučka, narezana na tanke rezine.
  • 100 g češnjevih paradižnikov, prerezanih na pol.
  • 50 g črnih oliv, odcejenih.
  • 100 g brokolija, razdeljenega na manjše cvetke.
  • 2 jajci.
  • 200 ml smetane za kuhanje.
  • 2 žlici olivnega olja.
  • 1 žlička mlete sladke paprike.
  • Sol, poper po okusu.
  • Svež peteršilj, sesekljan (za okras).

Priprava:

Piščančje fileje nežno sploščite s kuhinjskim kladivom, da dobite enakomerno debelino (približno 0,5 cm). Začinite jih s soljo, poprom in sladko papriko z obeh strani.

Na vsak file položite 1–2 žlici kremnega sira ali rezino mocarele. Fileje tesno zvijte v roladice in jih zaprite z zobotrebci ali kuhinjsko vrvico, da se med pečenjem ne razvijejo.

V veliki ponvi segrejte 1 žlico olivnega olja na srednjem ognju. Roladice položite v ponev in jih pražite 2–3 minute na vsaki strani, dokler ne dobijo zlate barve. To bo zaprlo sokove v mesu. Roladice prestavite v pekač.

V pekač okoli roladic razporedite bučke, češnjeve paradižnike, olive in brokoli. V skledi stepite jajca, smetano za kuhanje, ščep soli in popra. Mešanico prelijte čez roladice in zelenjavo, da se vse delno potopi v omako.

Pečico segrejte na 180 °C. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 20 minut. Nato folijo odstranite in pecite še 10 minut, da se vrh roladic rahlo zapeče, omaka pa zgosti. Notranja temperatura piščanca naj doseže 75 °C, da je varno pečen.

Roladice previdno prestavite na krožnike skupaj z zelenjavo in omako. Potresite s svežim peteršiljem in postrezite vroče. Odlično se podajo s kuhanim rižem ali svežim kruhom.

Nasvet: Če želite bolj izrazit okus, v kremni sira vmešajte nekaj sesekljanega peteršilja ali sušenih paradižnikov pred polnjenjem. Za lažjo različico smetano zamenjajte z grškim jogurtom.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja