Piščanec Caprese: Hitra in okusna poletna jed
Piščanec Caprese združuje sočne paradižnike, kremasti mozzarella sir in aromatičen svež baziliko, vse skupaj pa je lepo začinjeno s piščancem. Ta jed je preprosta za pripravo in prinaša okuse italijanske kuhinje na vaš krožnik. Tukaj je recept, ki vas bo navdušil!
Navedene količine v receptu zadostujejo za 4 osebe.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 4 piščančje prsi,
- sol in poper po okusu,
- 2 žlici olivnega olja,
- 3 veliki paradižniki, narezani na rezine,
- 250 g mozzarelle, narezane na rezine,
- sveži listi bazilike,
- balzamični kis ali balzamični glazura za preliv,
- 2 stroka česna, nasekljana,
- 1 žlička suhega origana.
Navodila:
- Priprava piščanca: Piščančje prsi začinite s soljo, poprom in suhim origanom na obeh straneh.
- Pečenje piščanca: V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednje visoki temperaturi. Dodajte nasekljan česen in ga pražite, dokler ne postane zlato rjave barve in aromatičen, približno 1 minuto. Nato dodajte piščančje prsi in jih pecite približno 6-7 minut na vsaki strani, dokler niso popolnoma pečene in zlato rjave barve.
- Dodajanje paradižnika in mozzarelle: Na vsak kos mesa položite nekaj rezin paradižnika in mozzarelle. Ponev pokrijte in kuhajte še 2-3 minute, dokler se sir ne stopi.
- Postrežba: Jed postrezite takoj, okrašenega s svežimi listi bazilike. Po vrhu pokapajte nekaj balzamičnega kisa ali balzamične glazure za dodaten okus.
- Uživajte: Ta jed se odlično poda s solato ali pečenim krompirjem. Privoščite si jo s kozarcem belega vina in uživajte v okusih Italije kar v svoji kuhinji.
Piščanec Caprese je odlična izbira za vse, ki želite hitro in enostavno pripraviti nekaj posebnega. Ta recept je popoln za poletne dni, ko želite nekaj lahkega, svežega in okusnega. Preizkusite ga in zagotovo bo postal ena vaših najljubših jedi!
Dober tek!
Portal24; Foto: Portal24 AI