Polnjeni paradižniki s kremnim nadevom in papriko

Polnjeni paradižniki so osvežujoča in privlačna jed, ki združuje bogat okus sveže zelenjave in kremastega nadeva. So odlična izbira tako za elegantne predjedi kot za lahko glavno jed, saj so polni hranljivih sestavin, hkrati pa jih lahko pripravimo brez večjega napora. Značilna sočna tekstura paradižnikov v kombinaciji s kremnim nadevom ustvarja popolno ravnovesje med sladkostjo in blagimi pikantnimi notami. Ta recept je primeren za različne priložnosti – bodisi kot del obloženih miz na zabavah ali kot lahka, zdrava poletna večerja. Sveža zelišča in čili paprika dodajo jedi pridih svežine in rahle pikantnosti, medtem ko limonin sok poudari naravno aromo sestavin.

Sestavine, ki jih boste potrebovali (za 4 osebe):

  • 4 veliki paradižniki..
  • 250 g kremnega sira (npr. skuta ali rikota)
  • 100 g kisle smetane.
  • 1 čajna žlička mlete paprike.
  • 1 strok česna (drobno sesekljan).
  • 1 čajna žlička limoninega soka.
  • 2 jedilni žlici drobno sesekljanega drobnjaka ali peteršilja.
  • 1/2 čajne žličke soli.
  • 1/2 čajne žličke mletega črnega popra.
  • 1 rdeča čili paprika (za okras).
  • 1 rumena čili paprika (za okras).

Priprava:

Paradižnikom odrežite vrh in jih previdno izdolbite z žličko. Notranjost paradižnikov obrnite navzdol na papirnato brisačo in jih pustite nekaj minut, da izteče odvečna tekočina.

V skledi zmešajte kremni sir, kislo smetano, mleto papriko, sesekljan česen, limonin sok, sol, poper in sveža zelišča. Dobro premešajte, da dobite gladko in kremasto zmes.

S pripravljeno kremo napolnite izdolbene paradižnike in jih enakomerno napolnite do vrha.

Na vrh vsakega polnjenega paradižnika dodajte na rezine narezane rdeče in rumene čili paprike ter po želji dodajte še celo majhno čili papriko kot dekoracijo.

Polnjene paradižnike lahko postrežete takoj ali pa jih pred serviranjem za 30 minut postavite v hladilnik, da se okusi lepo povežejo.

Nasvet:

Če želite blažjo različico, izpustite čili papriko ali jo nadomestite s sladko rdečo papriko. Kremni nadev lahko obogatite tudi z dodatkom drobno narezanih oreščkov ali naribanega parmezana.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen

3 thoughts on “Polnjeni paradižniki s kremnim nadevom in papriko”
  1. I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja