Pomarančni puding: Preprost in eleganten desert
Pomarančni puding je popolna sladica za ljubitelje citrusov, saj združuje kremasto teksturo in osvežujočo aromo pomaranč. Njegova nežna sladkost in rahla kislost ustvarjata popolno harmonijo okusov, ki se še dodatno nadgradi s karameliziranimi pomarančnimi rezinami. Priprava je preprosta, rezultat pa bo navdušil vsakogar.
Sestavine, ki jih boste potrebovali (za 4 osebe):
Za puding:
- 500 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
- 100 g sladkorja,
- 2 jajci,
- 1 rumenjak,
- 30 g koruznega škroba,
- 50 g masla,
- 1 čajna žlička naribane pomarančne lupinice,
- 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta.
Za karamelizirane pomaranče:
- 1 velika pomaranča,
- 50 g sladkorja,
- 2 žlici vode,
- 1 žlica masla.
Postopek priprave:
V manjši kozici segrejte pomarančni sok in sladkor, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
V skledi stepite jajci, rumenjak in koruzni škrob, da dobite gladko zmes.
V jajčno zmes postopoma vlivajte topel pomarančni sok, medtem ves čas mešajte.
Mešanico vrnite v kozico in kuhajte na nizki temperaturi, med stalnim mešanjem, dokler se ne zgosti.
Odstavite z ognja, vmešajte maslo, naribano pomarančno lupinico in vaniljev ekstrakt.
Puding prelijte v kozarčke ali skodelice in pustite, da se ohladi.
Priprava karameliziranih pomaranč
Pomarančo olupite in narežite na tanke rezine.
V ponvi segrejte sladkor in vodo, dokler ne nastane zlato rjav karamel.
Dodajte maslo in nato previdno položite rezine pomaranče v karamel.
Karamelizirajte jih na nizki temperaturi nekaj minut, nato jih odstavite in ohladite.
Ko se puding ohladi, ga okrasite s karameliziranimi pomarančnimi rezinami in po želji potresite z malo sladkorja v prahu. Postrezite kot osvežujočo sladico po kosilu ali kot sladek prigrizek ob skodelici čaja.
Dober tek!
Portal24; Foto: Pixabay/Einladung_zum_Esse
I view something genuinely interesting about your web site so I saved to my bookmarks.
There are some fascinating closing dates on this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely
Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to swap strategies with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.