Ponev z mleto govedino in krompirjem

Če iščete hitro in preprosto jed, ki bo nasitila vso družino, je ponev z mleto govedino in krompirjem odlična izbira. Ta jed združuje okusno mleto govedino, mehak krompir in sveže zelenjavne sestavine v eni sami ponvi. Preprosta priprava in bogat okus bosta navdušila vse ljubitelje domače kuhinje.

Sestavine:

  • 500 g mlete govedine,
  • 4 srednje veliki krompirji,
  • 1 čebula,
  • 2 stroka česna,
  • 1 rdeča paprika,
  • 1 zelena paprika,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 žlička mlete paprike,
  • 1 žlička soli,
  • 1/2 žličke črnega popra,
  • 1/2 žličke suhega timijana,
  • 100 ml goveje jušne osnove (ali vode),
  • svež peteršilj za okras.

Postopek:

  1. Priprava sestavin: Krompir olupite in narežite na tanke rezine. Čebulo in česen olupite ter ju drobno sesekljajte. Papriki očistite semen in ju narežite na trakove.
  2. Peka mesa: V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte mleto govedino in jo na srednjem ognju pražite, dokler ne porjavi. Meso med praženjem razdrobite na manjše koščke, da se enakomerno speče.
  3. Dodajanje zelenjave: Ko je meso rahlo zapečeno, dodajte sesekljano čebulo, česen in papriko. Vse skupaj pražite še nekaj minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
  4. Kuhanje krompirja: V ponev dodajte rezine krompirja ter začinite z mleto papriko, soljo, poprom in timijanom. Vse skupaj dobro premešajte, da se krompir obloži z začimbami in sokovi mesa.
  5. Dodajanje jušne osnove: Prilijte govejo jušno osnovo (ali vodo) in ponev pokrijte s pokrovko. Kuhajte na srednjem ognju približno 20 minut, oziroma dokler krompir ni popolnoma mehak.
  6. Postrežba: Ko je krompir kuhan, ponev odstranite z ognja in jed okrasite s sveže nasekljanim peteršiljem. Postrezite jo kar iz ponve, saj je tako jed še posebej domačna in okusna.

Nasvet:

Za še bolj poln okus lahko v jed dodate še nekaj naribanega sira, ki se bo lepo stopil na vroči površini krompirja in mesa. Ponev z mleto govedino in krompirjem je vsestranska jed, ki jo lahko prilagodite po lastnem okusu – dodajte še več zelenjave ali uporabite različne vrste mesa.

Dober tek!

Portal24; Foto: Portal24 (A)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja