Mimogrede, Debeljak je tisti direktor, ki je zadolžil Mercator za več kot milijardo evrov, po odhodu iz Mercatorja nazaj v Gorenje, pod okrilje takratnega predsednika uprave Franja Bobinca, pa ga je Bobinac tako rekoč skril na Dunaju…

Požareport: Stečaj T-2, ozadje: Žigo Debeljaka bi morali odstaviti. Srbskega tajkuna Šolaka pa zaustaviti

Požareport: Okoli T-2 očitno vedno dogaja. Jurij Krč, ki lastniško obvladuje to telekomunikacijsko podjetje, je pred leti, skupaj z razvpitim odvetnikom Mirom Senico, obiskal danes že pokojnega Janeza Kocijančiča, z intrigantnim predlogom, da bi zasebni T-2 in državni Telekom Slovenije drug drugemo vstopila v lastniško strukturo, z menjavo lastniških deležev in brez denarnega toka. Podobno naj bi Krč poskušal tudi s podjetjem A1, ko je A1 delal skrbni pregled T-2. In Krč naj bi bil tudi avtor tiste famozne zakulisne izjave, da je Robert Ilc, tajnik NSi, “novi Gregor Golobič”.

Toda pri tokratnem predlogu stečaja T-2 pa naj bi šlo, tako različni viri, za solo akcijo Žige Debeljaka, predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga, in Boruta Jamnika, predsednika uprave SID Banke, na Krćevo stran naj bi se postavil ljubljanski župan Zoran Janković (mimogrede, Krčevo gradbeno podjetje Granol je pod-podizvajalec pri spornem Jankovićevem kanalu C0, kjer je glavni podizvajalec družba CGP v lasti zakoncev Darija in Vesne Južna), medtem ko se predsednik vlade Robert Golob tukaj menda ne vmešava.

SDH (beri: Debeljak) pri zahtevi za stečaj menda ne upošteval nobenih zakonskih določb o zastaranju terjavev, kar bo sicer… več na Požareport.

Požareport: Stečaj T-2?! Pred Jurijem Krčem vroče poletje, čista jeba NSi in zakaj tudi Žiga Debeljak ni najbolj čist

Požareport: Zahteva uprave Slovenskega državnega holdinga, da mora telekomunikacijska družba T-2 v stečaj, ki jo lastniško obvladuje Jurij Krč, ni samo gola poslovna operacija, ampak ima (tudi) nadvse zanimive politične razsežnosti:

– Na sceni se govori, da T-2 sodi med tako imenovane “denarnice NSi”. Še več, potem ko je brutalna zakulisna operacija v režiji Gibanja Svobode, Andreja Ribiča, Darija Južne in Aleksandra Čeferina (Uefa), ob asistenci pozameznih medijev, tako rekoč iztrgala Dars izpod kontrole stranke Mateja Tonina (spomnimo, šlo je za odstrel predsednika uprave Darsa Valentina Hadinjaka, nekdanjega podpredsednika NSi, ki je prej “slučajno” delal na ravno na T-2), naj bi T-2 ostal zadnji veliki tihi finančni sponzor Nove Slovenije… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja