Prefinjene čokoladne tortice
Te čudovite čokoladne tortice z malinami so prava paša za oči in okusne brbončice. Kombinacija nežne čokoladne kreme, bogatih čokoladnih plasti in osvežujočih malin bo zagotovo navdušila vaše goste. Priprava je preprosta in ne zahteva veliko časa, rezultat pa je sladica, ki izgleda, kot da prihaja iz prave slaščičarne.
Sestavine (za 6 porcij)
Za čokoladne biskvitne plasti:
- 150 g gladke moke,
- 100 g sladkorja,
- 3 žlice kakava v prahu,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone,
- ščepec soli,
- 1 jajce,
- 100 ml mleka,
- 50 ml olja,
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta,
- 100 ml vroče vode.
Za čokoladno kremo:
- 200 ml sladke smetane,
- 150 g temne čokolade (najmanj 70% kakava),
- 50 g sladkorja v prahu.
Za dekoracijo:
- Sveže maline ali zamrznjene maline.
- Čokoladne ostružke ali naribano čokolado.
Navodila za pripravo:
Pečico segrejte na 180 °C in pripravite pekač, ki ga obložite s papirjem za peko ali rahlo namastite. V večji posodi zmešajte suhe sestavine – moko, kakav, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi zmešajte jajce, mleko, olje in vaniljev ekstrakt. Suhe sestavine postopoma dodajte mokrim in dobro premešajte, dokler ne dobite gladke mase. Na koncu počasi prilijte vročo vodo in ponovno premešajte.
Testo vlijte v pripravljen pekač in pecite približno 20-25 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne ostane čist. Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.
Medtem ko se biskvit hladi, pripravite čokoladno kremo. Smetano segrejte do vretja, nato pa jo prelijte čez koščke temne čokolade. Počakajte nekaj minut, nato pa dobro premešajte, da se čokolada popolnoma stopi. Dodajte sladkor v prahu in postavite kremo v hladilnik za približno 30 minut, da se nekoliko strdi. Ko je krema dovolj čvrsta, jo stepite z električnim mešalnikom, da dobite puhasto kremo.
Biskvit razrežite na majhne kroge s pomočjo modelčka ali skodelice, da ustvarite več plasti. Za vsako tortico uporabite tri plasti biskvita. Na prvo plast nanesite čokoladno kremo, pokrijte z drugo plastjo biskvita, nato pa ponovno dodajte kremo. Na vrh postavite tretjo plast biskvita in zaključite s tanko plastjo kreme ali čokoladne glazure.
Tortice okrasite s čokoladno kremo v obliki zvezdastih rozet, na vrh položite sveže ali zamrznjene maline ter potresite s čokoladnimi ostružki.
Tortice postrezite ohlajene. Hranite jih v hladilniku, vendar jih pred postrežbo vzemite iz hladilnika vsaj 10 minut prej, da se rahlo zmehčajo in okusi pridejo bolj do izraza.
Nasvet:
Če želite dodaten čokoladni okus, lahko biskvit pred nanosom kreme rahlo navlažite s čokoladnim likerjem ali kavo. To bo dodalo globino okusu in tortice naredilo še bolj razkošne.
Čokoladne tortice so popolna izbira za posebne priložnosti, praznovanja ali kar tako, za popoldansko sladkanje. Preizkusite recept in razveselite svoje najbližje s to okusno poslastico.
Portal24; Foto: Pixabay/Rita E
very nice post, i definitely love this website, carry on it
Wow! Thank you! I permanently wanted to write on my website something like that. Can I take a portion of your post to my site?
I’m curious to find out what blog platform you’re utilizing? I’m having some small security problems with my latest site and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?
Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really irritating. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.
Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice practices and we are looking to exchange methods with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.