Prijazna razporeditev praznikov v letu 2024

Če smo se v preteklih letih pogosto srečevali z izzivi, ko so prazniki padali na konec tedna, bo leto 2024 postreglo z izjemno prijazno razporeditvijo, kjer bo le eden izmed njih našel svoj prostor ob koncu tedna. Skupaj se bo med tednom od ponedeljka do petka zvrstilo kar 12 praznikov, kar obeta več časa za sprostitev, druženje in uživanje v prostih dneh. Preverimo, kako se bodo praznični dnevi razporedili v prihajajočem letu in kako to vpliva na naše načrte

Prvo letošnje presenečenje bodo praznovanja novega leta, 1. in 2. januar, ki bosta padla na ponedeljek in torek. Sledil bo Prešernov dan, 8. februar, ki bo praznovan v četrtek, nato pa bomo lahko že aprila uživali v velikonočnem ponedeljku, ki bo 1. aprila.

Praznik dela, 1. in 2. maj, bomo obeležili na sredo in četrtek, kar bo zagotovilo srednji del tedna za počitek. Dan državnosti, 25. junij, bo padel na torek, medtem ko se bosta Marijino vnebovzetje, 15. avgust, in dan reformacije, 31. oktober, prav tako zgodila v četrtek.

Dan spomina na mrtve, 1. november, bo v petek, kar bo omogočilo podaljšan konec tedna za obisk grobov svojcev. Božič in dan samostojnosti in enotnosti, 25. in 26. december, bomo praznovali na sredo in četrtek.

To letošnjo prijazno razporeditev praznikov dodatno izpostavlja dejstvo, da bera praznikov, ki padejo na konec tedna, ni tako obsežna kot lani, ko sta na ta del tedna padla kar dva praznika, ki bi sicer lahko prinesla prost dan.

vir; Foto: Pixabay ; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja