Pripravite si nepozaben obrok – Polnjen pečen krompir!

Ljubitelji krompirja, pozor! Pripravili smo recept za okusno kosilo, ki bo navdušilo vaše brbončice. Polnjen pečen krompir je preprosta jed, a hkrati prava poslastica, ki vas bo nasitila in razvajala s svojim bogatim okusom. Za pripravo potrebujete le uro in pol ter nekaj osnovnih sestavin, ki jih imate verjetno že doma. S tem receptom boste pripravili dva obroka.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 2 velika krompirja,
  • 2 žlički oljčnega olja,
  • 50 g kisle smetane,
  • 2 žlici stopljenega masla,
  • 1 čajna žlička soli,
  • 1 ščepec sveže mletega črnega popra,
  • 50 g sira čedar,
  • 50 g mlade čebule.

Za preliv:

  • 50 g kisle smetane,
  • 50 g mlade čebule,
  • 2 trakova slanine.

Navodila za pripravo:

Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Krompir operite in ga vsakega premažite z 1 čajno žličko oljčnega olja. Nato ga na vrhu prebodite z vilicami.

Krompir položite na pekač in ga pecite v ogreti pečici 1 uro, da postane mehak in zlatorumen.

Ko je krompir pečen, ga prestavite na desko za rezanje in ga prerežite na pol. Z žlico nežno izdolbite notranjost krompirja in jo položite v posodo. Obdržite tudi skorjo, saj jo boste pozneje napolnili.

V skledo z izdolbeno notranjostjo krompirja dodajte kislo smetano, stopljeno maslo, sol, sveže mleti črni poper, polovico naribanega sira in sesekljano mlado čebulo. Vse sestavine dobro premešajte, da dobite gladko mešanico.

Mešanico z žlico nadevajte nazaj v krompirjeve olupke, ki ste jih prej shranili.

Polnjene krompirje postavite nazaj v pečico in jih pecite še dodatnih 10 minut. Nato jih potresite s preostalim sirom in pecite še 5 minut, da se sir stopi in postane zlatorumen.

Na pečene polnjene krompirje nadevajte kislo smetano, hrustljavo popečeno slanino in sesekljano mlado čebulo.

Dober tek!

vir; Foto: Portal24 (AI)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja