Recept za najboljše kurje bedrce! Navdušile vas bodo!
Kitajska kuhinja je znana po svoji raznolikosti okusov, ki združujejo sladke, slane, pikantne in dišeče sestavine. Danes vam predstavljamo recept za piščančja bedrca, ki je odličen primer te bogate kulinarike. Priprava najboljših piščančjih krač ni tako zahtevna, kot se morda zdi. Sledite našemu receptu in se prepričajte sami.
Sestavine za piščančja bedrca:
- 850 g piščančjih bedrc,
- 50 ml riževega vina,
- 40 g sladkorja,
- 4-5 strokov česna,
- 4 žlice svetle sojine omake,
- 4 žlice temne sojine omake,
- 1 žlica koruznega škroba,
- 1 mlada čebula,
- 1 kos ingverja (velikost palca),
- 1 cimetova palčka,
- 1 zvezdasti janež,
- sol po želji,
- voda,
- rastlinsko olje.
Priprava:
Piščančja bedrca mariniramo, tako da jih natremo z dvema žlicama temne sojine omake. Nato jih pustimo marinirati vsaj pol ure pred nadaljnjo pripravo.
Karameliziramo sladkor v ponvi z malo vode in olja. Sladkor segrevamo na srednje visoki temperaturi, ob pogostem mešanju, dokler ne postane temno rjave barve.
Pripravimo osnovo: V lonec nalijemo liter vode in dodamo karameliziran sladkor, riževo vino, mlado čebulo, strok česna, ingver, cimet, janež, svetlo sojino omako ter preostalo temno sojino omako.
V osnovo dodamo marinirana piščančja bedrca. Ko tekočina zavre, zmanjšamo temperaturo, lonec pokrijemo in kuhamo približno 15 minut.
Ugasnemo štedilnik in lonec pokrijemo, nato pa pustimo piščančja bedrca v vroči juhi še približno 30 minut. Piščančeva meso bo še naprej termično obdelano, postalo mehko in sočno.
Nato piščančja bedrca odstranimo iz lonca, juho pa vrnemo na ogenj.
Zmešamo eno žlico koruznega škroba z eno in pol žlice vode, da se znebimo morebitnih grudic.
To zmes dodamo v juho, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se juha zgosti.
Končno jed postrežemo z omako, ki smo jo pripravili, in uživamo v okusu kitajske kulinarike.
Nasvet: Večino sestavin lahko enostavno najdete v specializiranih trgovinah z azijsko ali zdravo hrano, zato se prepustite in razvajajte svoje brbončice s tem okusnim receptom za piščančja bedrca po kitajskem receptu! Dober tek!