Recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff

Imamo recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff, ki je na mizi v manj kot pol ure. Postrezite ga z rižem, testeninami ali pire krompirjem.

Vsaka porcija vsebuje 356 kcal, 34 g beljakovin, 9 g ogljikovih hidratov (od tega 8 g sladkorjev), 20 g maščob (od tega 11 g nasičenih maščob), 2,5 g vlaknin in 0,4 g soli.

Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 400g šampinjonov
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400g piščančjih prsi
  • 300 ml jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica sladke dimljene paprike
  • 250 ml kisle smetane
  • majhna pest sesekljanega peteršilja
  • sol in poper

… postopek priprave na Princesa.si

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Juha pri kuhanju ne sme zavreti – vraža ali resnica?

Za kuhanje bistrih juh smo večkrat slišali nasvet, da juha med kuhanjem ne sme vreti. Toda ali je to vraža ali je v tem tudi kaj resnice?

Zakaj juha ne sme zavreti?

Recepti za bistre juhe pogosto po dodajanju mesa v lonec zahtevajo rahlo vrenje namesto močnega ognja. To pomeni, da boste rdeče meso kuhali več kot 3 ure, vendar za počasno in rahlo kuhanje obstaja dober razlog. Kuhanje bo emulgiralo topne beljakovine in raztopljeno maščobo v tekočino za kuhanje. Z rahlim kuhanje pa se izognete emulgiranju maščobe in tako ohranite juho bistro… več tukaj.