Rupar razočaran: Anketa ne kaže pričakovane podpore stranki Glas upokojencev

Nekdanji župan Občine Tržič in poslanec Slovenske demokratske stranke, Pavle Rupar, sedaj predsednik novoustanovljene stranke Glas upokojencev, je izrazil globoko razočaranje nad rezultati nedavne javnomnenjske ankete. Stranka, ki si prizadeva za izboljšanje položaja upokojencev in je bila ustanovljena januarja 2024, po njegovih besedah, ne doživlja pričakovane podpore javnosti.

V iskrenem zapisu na Facebooku je Rupar delil svoje občutke po objavi ankete časopisnega podjetja Delo, ki kaže na nizko podporo stranki med volivci. Kljub napovedim svetovalcev in obsežni kampanji, ki je vključevala ustanavljanje lokalnih odborov, organizacijo kongresa stranke, udeležbo na protestnih shodih in predlaganje zakonov, rezultati ankete kažejo, da stranke, kot so Svoboda, SD in Levica, še vedno dominirajo na političnem prizorišču Slovenije.

Anketa pokaže, da se klub bednemu življenju, aferam in krajam še vedno ni znižal odstotek strankam, ki nas plenijo. Tako Svoboda, SD in Levica še vedno kraljujejo, njihov tihi podponik Nsi pa celo napreduje! Stresel me je hladen šok, očem ne bi verjel, če bi ne videl!

In mi Glas upokojencev? Da nas prehiteva Resnica je za Slovenijo in nas vse sramota, da so pred vami, dragi upokojenci Pirati, neka Vesna in da Bogu hvala nimamo še stranka Pajacev pa je zame poraz!! Pa ne zame, jaz se zase ne borim!! Za upokojence je!

Zakaj tako nizka podpora stranki Glas upokojencev, ki je trenutno daleč , daleč najbolj aktivna na terenu, obiski in moja pota med ljudmi pa včasih dajejo pretirano naklonjenost, ki sem jo vesel ampak, ali je iskrena? Glede na rezultate ni!

Pavel Rupar

Rupar izraža zaskrbljenost nad dejstvom, da stranka Glas upokojencev ni uspela preseči drugih manjših političnih skupin, vključno z nekaterimi novimi in manj tradicionalnimi strankami. Omenja tudi nizko raven finančne podpore s strani javnosti, kljub njegovim osebnim žrtvam in posvečenemu času kampanji. Ob tem se sprašuje o iskrenosti podpore, ki jo prejema med obiski in srečanji z upokojenci, ter o razlogih za nizko podporo Glasu upokojencev, kljub aktivni prisotnosti na terenu in prizadevanjih za izboljšanje življenjskih pogojev upokojencev.

Je potem napoved enega od bogatih upokojencev s 6800 eur pokojnine in dodatki pravilna , ko pravi, da me podpirate le pri delu, borbi z oblastjo in norimi napori, da vam bo bolje, ko pa bo potrebno storiti nekaj za zahvalo, se boste pa obrnili proč in volili enako, kot ste..? Brez sprememb, hvaležnosti, spoštovanja?

Bojim se, da bo tako! Že, ko vas prosimo za kakšen euro je odziv zaskrbljujoč.. Zadnja prošnja in odziv vse Slovenije in vseh upokojencev je bi v prvem dnevu 290 eur, kasneje pa nič več! Nula!! Torej je dejansko možno, da nas pošiljate v boj, v “ogenj”, ko pa pride povišana uskladitev pa nikjer nikogar! Bo na volitvah enako?

Pavel Rupar

Razkorak med obljubami in dejansko volilno podporo

Rupar opozarja na razkorak med obljubami in dejansko volilno podporo, pri čemer izpostavlja problematiko neskladja med deklarirano podporo in volilnim vedenjem. Omenja tudi zaskrbljujočo reakcijo na prošnje za finančno podporo, ki kaže na pomanjkanje aktivne zavezanosti volivcev k spremembam. V svojem zapisu Rupar razmišlja o prihodnosti svojega političnega delovanja in stranke, ob tem pa poziva upokojence in širšo javnost k aktivnejši podpori. Kljub razočaranju in utrujenosti, ki jo čuti, ne namerava odnehati, temveč vztraja pri pozivih za moralno in finančno podporo, ki so ključni za nadaljevanje dela stranke in njenega vpliva na politično prizorišče Slovenije.

V končni fazi mi je vseeno, danes mi je morala in volja padla povsem na nulo! Res se ne borim zase, zadnje čase opažam hudo izgorelost, utrujenost.. Bojim se za zdravje, ki bi ga z veseljem podaril, če bi čutil hvaležnost! Pa je ne! Resno se je vprašati, zakaj, za koga? Delati in se razpočiti ali sedeti doma na vrtu , piti kavo in zamahniti z roko, ker je itak vseeno! Res sem razočaran spoštovani upokojeni, žal mi je, da tole pišem ampak zamislite se tudi vi! Vsi levi in desni!! Tisti z dobrimi in vi s slabimi pokojninami! Bi po vsem, kar sem pojasnil bili v moji koži? Dvomim.. Ne bom še odnehal, zdaj ste na vrsti vi

Pavel Rupar

Ruparjev zapis je tako klic k razmisleku in mobilizaciji med upokojenci in simpatizerji, v upanju, da bodo prihajajoče volitve pokazale večjo podporo in priznanje za prizadevanja stranke Glas upokojencev.

Foto: Pavel Rupar FB

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja