SDS predstavila volilni program “Preudarno za Slovenijo v Evropi”

Stranka SDS je razkrila svoj volilni program za prihajajoče evropske volitve pod naslovom “Preudarno za Slovenijo v Evropi”, kjer izpostavljajo zaščito evropskega načina življenja in varovanje zunanjih meja EU pred nezakonitimi migracijami. Nosilka kandidatne liste SDS-a, evropska poslanka Romana Tomc, je poudarila pomen ohranjanja evropskih vrednot: “Evropski način življenja je zgrajen na temeljih miru, varnosti in solidarnosti. Kdor pride k nam, se mora prilagoditi našemu načinu življenja, in ne obratno.”

Tomc je opisala vizijo varne Evrope, brez prostora za terorizem in kriminal, kar vključuje strožje nadzore na zunanjih mejah. Dodala je, da program zajema tudi poudarek na energetski in prehrambeni varnosti ter varnosti starejših občanov: “Naša zaveza njim je, da bomo poskrbeli za njih.”

Poleg varnosti, SDS stavi na konkurenčnost evropskega trga, varstvo okolja in spodbujanje kmetijstva. Tomc je izpostavila tudi demografske izzive: “Zavedamo se, da brez kmeta ni hrane in ni življenja. Prav tako se zavedamo prenizke natalitete, kar je ovira za razvoj Slovenije, pa tudi Evrope.” Program prav tako obljublja spodbujanje demokratičnosti in širitev EU: “Zadnje desetletje nas je naučilo, da se, če se ne širi Evropska unija, širijo drugi in širijo se tisti, ki nas po navadi ogrožajo,” je dodala Tomc, opisujejoč vizijo Evrope, zasnovane na miru, blaginji in varnosti.

Predsednik SDS-a Janez Janša je izrazil pričakovanja velike zmage na volitvah, ne da bi napovedal specifična števila. Poudaril je pomen preudarne politike, zlasti v kontekstu zelenega prehoda in migracij: “Potrebujemo preudarno politiko zelenega prehoda in preudarno politiko migracij, še posebej pa potrebujemo preudarnost pri ločevanju med legalnimi in ilegalnimi migracijami.”

Janša je tudi kritično izpostavil trenutne izzive in šibkost koalicijskih strank na levici, poudarjajoč, da so vrata SDS-a “še vedno odprta” za predloge glede naslednjega slovenskega evropskega komisarja.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: SDS X

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja