Sirova pita z malinami v 15 minutah?
Imate radi “cheesecake” tj. sirovo pito, a se vam zdi, da je z njo preveč dela?
No, mi smo za vas našli način kako do slastne sladice le v petnajstih minutah…
Kaj potrebujete:
Podlaga
- 300 g mletih petit beurre piškotov, lahko tudi digestive
- 150 g masla
- 2 žlici medu
- 2 žlici mleka
Nadev
- 750 g kremnega sira
- 300 g bele čokolade
- 200 ml sladke smetane
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 paket želatine v prahu
Neobvezno:
sveže ali zamrznjene maline
Postopek:
Piškote zmeljite in na sopari stopite maslo. Ko se stopi, dodajte mleko in med ter vse skupaj dobro premešajte. Dodajte mletim piškotom in zmes premešajte.
Okrogel model za torto obložite s papirjem za peko, nato pa piškotno podlago dobro vtisnite v model, najbolje s kozarcem, da je površina ravna. Postavite v hladilnik. Medtem pripravite nadev.
Na majhnem ognju segrejte smetano za stepanje, belo čokolado nalomite na manjše koščke. Smetani ob stalnem mešanju dodajate čokolado, dokler se popolnoma ne stopi.
Medtem ko se čokolada topi pripravite želatino po navodilih na vrečki. Ko želatina nabrekne, jo dodajte mešanici bele čokolade in smetane ter mešajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Medtem, ko se topi, ponev odstavite z ognja.
V globoki skledi zmešajte kremni sir, vaniljev ekstrakt in sladkor v prahu. Zmes z belo čokolado, smetano in želatino dodajte k sirni zmesi in na kratko premešajte z mešalnikom pri najnižji hitrosti.
Zmes vlijte na piškotno podlago in na vrh torte dodajte maline (po želji). Pito za vsaj štiri ure postavite v hladilnik.
Dober tek!
Foto: iStock