Skrivnost popolne česnove juhe je pečen česen
Naš recept za česnovo juho s pečenim česnom ne prinaša le topline in zadovoljstva, temveč je tudi praznik za vaše brbončice. Pečen česen dodaja globino okusa, ki je združena z nežno kremno juho in svežino zelišč, ustvarja popolno juho za hladne dni. Priprava je preprosta, rezultat pa je juha, ki bo očarala tako družinske člane kot goste.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 3 glave česna,
- 2 žlici olivnega olja,
- 1 čebula, sesekljana,
- 1 korenček, narezan na kocke,
- 1 liter zelenjavne jušne osnove,
- 200 ml smetane za kuhanje,
- sol in sveže mleti črni poper po okusu,
- svež timijan ali peteršilj za okras.
Navodila za pripravo:
1. Pečenje česna:
- Pečico segrejte na 200°C.
- Odrežite vrh glav česna, da razkrijete stroke, in jih položite na kos aluminijaste folije.
- Pokapljajte s pol žlice olivnega olja, solite in popoprajte. Zavijte folijo okoli česna, da se ustvari majhen paketek.
- Paketke pecite v pečici 40 minut, ali dokler česen ne postane mehak in zlato rjav.
2. Priprava juhe:
- Medtem ko se česen peče, v veliki kozici segrejte preostalo olivno olje.
- Dodajte sesekljano čebulo in korenček. Pražite 5 do 7 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
- Ko je česen pečen, ga vzemite iz folije in stisnite, da izločite mehke stroke. Dodajte stroke v kozico.
- Zalijte z zelenjavno jušno osnovo in zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 20 minut na srednje močnem ognju.
- Juho odstavite z ognja in jo s paličnim mešalnikom zmešajte do gladkega.
- Vmešajte smetano in začinite s soljo in poprom po okusu.
3. Postrežba:
- Juho ponovno segrejte, če je potrebno, in postrezite v skledah.
- Okrasite s svežim timijanom ali peteršiljem.
To aromatično juho lahko postrežete kot predjed na posebne priložnosti ali kot glavno jed s kosom svežega kruha za popoln jesenski obrok. Uživajte v bogatih okusih in toplini, ki jo prinaša ta enostavna, a izjemno zadovoljiva juha, dober tek!
Portal24; Foto:
I was able to find good advice from your blog articles.