Sladki cake popsi: popolna sladica za vse priložnosti

Cake popsi so priljubljena in zabavna poslastica, ki bo zagotovo navdušila otroke in odrasle. Te majhne tortice na palčki so ne samo okusne, ampak tudi vizualno privlačne, zaradi česar so idealne za rojstnodnevne zabave, praznične dogodke ali kot sladek prigrizek po kosilu. Njihova priprava je preprosta, a omogoča veliko ustvarjalnosti pri dekoraciji.

Sestavine za cake popse:

  • 1 pripravljen tortni biskvit,
  • 100 g kremnega sira ali maslene kreme,
  • 200 g temne čokolade (za preliv),
  • 200 g bele čokolade (za preliv),
  • dekorativni posipi, jedilne perlice, čokoladne mrvice,
  • palčke za cake popse.

Navodila za pripravo:

Najprej pripravite biskvit, lahko spečete svojega najljubšega ali pa kupite že pripravljeno biskvit v trgovini. Ko je torta pečena in ohlajena, jo z vilicami zdrobite v drobtine. Pomembno je, da so drobtine čim bolj drobne in enakomerne.

V posodo z zdrobljeno torto dodajte kremni sir ali masleno kremo. Ta sestavina deluje kot vezivo, da se torta poveže v kompaktno maso. Z rokami premešajte zmes, dokler ne postane enotna in dovolj lepljiva, da lahko oblikujete kroglice.

Iz mase oblikujte majhne kroglice v velikosti oreha. Pazite, da bodo vse kroglice enako velike, saj bo tako rezultat enakomernejši. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se strdijo.

Medtem ko se kroglice hladijo, stopite temno in belo čokolado v ločenih posodah nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Pazite, da čokolada ne postane prevroča, saj se bo težje lepo oprijela kroglic.

Palčke za cake popse potopite v stopljeno čokolado (približno 1 cm na vrhu) in jih nato previdno vstavite v ohlajene kroglice. To bo pomagalo, da palčke ostanejo na mestu. Po tem jih ponovno vrnite v hladilnik za približno 15 minut, da se čokolada okoli palčk strdi.

Ko so cake popsi pripravljeni, jih popolnoma pomočite v stopljeno čokolado, pri tem pa jih nežno zavrtite, da odstranite odvečno čokolado. Takoj zatem dodajte posipke, jedilne perlice ali katerokoli drugo dekoracijo, ki si jo želite. Čokolado lahko tudi pustite, da se malce ohladi, in jo nato okrasite z barvnim prelivom ali risbami iz čokoladnih črt.

Cake popse zapičite v stojalo ali jih postavite v kozarec, da se čokolada strdi. Nato jih še enkrat postavite v hladilnik za približno 30 minut, da so popolnoma pripravljeni za postrežbo.

Nasveti za dekoracijo:

  • Če želite cake popse narediti še bolj praznične, jih lahko okrasite s tematiko glede na priložnost (na primer božični motivi, rojstnodnevni vzorci ali srčki za valentinovo).
  • Bele čokoladne popse lahko obarvate z jedilnimi barvami za bolj živahen videz.

Cake popsi so ne le okusna sladica, temveč tudi vizualni užitek, ki ga lahko prilagodite vsaki priložnosti. Najboljši del je, da je njihova priprava preprosta, a pušča veliko prostora za kreativnost pri dekoriranju. Priprava cake popsov je odlična priložnost, da vključite tudi otroke ali prijatelje in skupaj ustvarite sladke umetnine, ki bodo vse navdušile. Preizkusite ta recept in si privoščite sladko zabavo!

Portal24; Foto: Pixabay/Hans

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja