Sladko razvajanje: Kuglof s pomarančno lupinico

Kuglof s pomarančno lupinico je odličen način, da svojim brbončicam privoščite razvajanje. Ne glede na to, ali ga boste postregli na praznični mizi ali si privoščili kot popoldanski prigrizek, bo zagotovo osvojil vaša srca. Kuglof s pomarančno lupinico je priljubljena poslastica, ki se odlično poda k različnim priložnostim. Z zlato rjavo skorjo, sočno notranjostjo in osvežujočim okusom pomaranče je ta sladica zagotovo nepremagljiva.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 250 g mehkega masla,
  • 250 g sladkorja,
  • 4 jajca,
  • 300 g moke
  • 1 pecilni prašek (16 g),
  • ščepec soli,
  • 2 pomaranči (lupinica in sok),
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta,
  • 100 g mletih mandljev,
  • 50 g rozin,
  • 50 g nasekljanih orehov.

Navodila za pripravo:

  1. Najprej segrejte pečico na 180°C. Pripravite kuglof model in ga dobro premažite z maslom ali obložite s peki papirjem.
  2. V večji skledi stepite mehko maslo in sladkor, dokler ne dobite svetle in puhaste zmesi.
  3. Postopoma dodajte jajca, eno po eno, in dobro premešajte po vsakem dodatku.
  4. Dodajte vaniljev ekstrakt, pomarančno lupinico in sok ter dobro premešajte.
  5. V drugi posodi združite moko, pecilni prašek in sol. Postopoma dodajte suhe sestavine v mokro mešanico in premešajte, dokler ne dobite gladkega testa.
  6. V testo nežno vmešajte mlete mandlje, rozine in nasekljane orehe.
  7. Napolnite pripravljen kuglof model s testom in ga poravnajte.
  8. Kuglof pecite v ogreti pečici 45-50 minut, oziroma dokler zobotrebec vstavljen v sredino ne pride ven čist.
  9. Ko je kolač pečen, ga pustite v modelu 10 minut, nato pa ga previdno obrnite na rešetko, da se ohladi.
  10. Kuglof postrezite ohlajen, po želji posutega s sladkorjem v prahu. Uživajte ob skodelici kave ali čaja!

Dober tek!

Avtor: Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja