Slastni ravioli z rikoto, limono in baziliko
Vse več ljudi si želi preizkusiti nove okuse in eksperimentirati v kuhinji. Tokrat vam predstavljamo recept za okusne raviole z rikoto, svežino limone in aromatično baziliko. Ta jed bo razvajala vaše brbončice in vas popeljala na kulinarično potovanje v sredozemsko kuhinjo.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- Število porcij: 2
Ravioli:
- 1 rumenjak,
- 1 celo jajce,
- 60 g blanširane mešane blitve (pire),
- 1 ščepec soli,
- 100 ml olivnega olja,
- 180 g pšenične moke.
Nadev:
- 200 g rikote,
- 1 ščepec soli,
- svež limonin sok,
- limonina lupina.
Navodila za pripravo:
- Zamesimo testo: Za testo najprej zmešamo vse suhe sestavine (moko in sol). Nato v ločeni posodi zmešamo jajce, rumenjak, pire iz blitve in olivno olje. Dodamo suhe sestavine ter vse skupaj nežno premešamo. Testo pustimo počivati vsaj pol ure.
- Pripravite nadev: Za nadev iz rikote dodajte limonino lupinico, nekaj kapljic limoninega soka, ščepec soli, popra in olivnega olja. V blenderju pripravimo pesto iz bazilike, kjer zmešamo baziliko, malo olivnega olja, parmezan in popečene pinjole.
- Oblikujte raviole: Razvaljamo testo na debelino 3 mm in ga nadevamo z rikoto. Nato oblikujemo raviol, pri tem pa s čisto malo vode potegnemo prst po testu in nalepimo testenino.
- Kuhanje, dokončajte na ponvi: Raviole kuhamo v vreli vodi 2 minuti. Nato jih prestavimo v ponev, kjer dodamo malo vode za kuhanje, nekaj masla in pripravljen pesto iz bazilike, olivnega olja, pinjol in parmezana.
Vaša okusna jed je pripravljena, postrezite vroče! Dober tek!