Sočna pečena piščančja prsa z mediteranskimi začimbami

Pečena piščančja prsa z mediteranskimi začimbami prinašajo okusno in aromatično izkušnjo, ki vas bo popeljala naravnost na sredozemsko obalo. Sočna piščančja prsa so popolno začinjena z mešanico zelišč, kot so rožmarin, timijan, bazilika in origano, ter nežno pečena do zlate popolnosti.

Ta jed je kot nalašč za lahkotno in zdravo kosilo ali večerjo, ki združuje preproste, a izrazite okuse, značilne za mediteransko kuhinjo. Postrezite jo s prilogo po vaši izbiri, morda z rahlo solato ali pečeno zelenjavo, in uživajte v harmoniji okusov, ki vas bodo spominjali na sončne dni ob morju.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4 piščančja prsa (brez kože),
  • 2 žlički svežega rožmarina (sesekljanega),
  • 2 žlički svežega timijana (sesekljanega),
  • 2 žlički svežega origana (sesekljanega),
  • 4 stroki česna (sesekljanega),
  • sol in sveže mlet črni poper (po okusu),
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 limona (sok in naribana lupina),
  • 1/2 skodelice piščančje jušne osnove.

Navodila:

Priprava začimbne mešanice: V majhni skledi zmešajte sesekljan rožmarin, timijan, origano in česen. Dodajte sol in poper po okusu.

Mariniranje piščanca: Piščančja prsa natrite z olivnim oljem in enakomerno nanesite začimbno mešanico na obe strani prsi.

Pečenje: Pečico segrejte na 190°C. Piščančja prsa položite v pekač in jih pecite približno 20-25 minut, dokler ne postanejo zlato rjave in popolnoma kuhane (notranja temperatura 75°C).

Priprava limonine omake: Medtem ko se piščanec peče, v ponvi segrejte piščančjo jušno osnovo. Dodajte limonin sok in naribano lupinico. Kuhajte, dokler se omaka nekoliko ne zgosti.

Postrežba: Piščančja prsa narežite in postrezite z limonino omako. Odlično se poda z zelenjavnimi prilogami ali svežo solato.

Uživajte v okusni in aromatični jedi, ki prinaša pridih Mediterana na vaš krožnik!

Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja