Šokantno: Migrant posilil žensko v Ljubljani, Policija potrdila aretacijo

Moški migrant naj bi pred kratkim posilil žensko v centru Ljubljane. Policija je aretacijo osumljenca informacije potrdila, poroča Nova24Tv. “V okviru varstva osebnih podatkov, interesa preiskave in preprečitve ponovne viktimizacije žrtve lahko potrdimo, da smo v minulem tednu prejeli prijavo oškodovane osebe o sumu storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost.”

Dejanje se je zgodilo v enem izmed stanovanj na območju Ljubljane, osumljenec pa je bil pred tem z žrtvijo v partnerskem razmerju. 27-letnemu državljanu Maroka je bila odvzeta prostost. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še sporočili iz policije, poroča Nova24Tv.

O porastu posilstev migrantov in drugih kriminalnih dejanj, kar dokazujejo statistični podatki, se že dolgo opozarja, žal pristojni ne slišijo. Nova24TV še navaja, da bila žrtev po vsej verjetnosti zagovornica migracij, saj je enega izmed migrantov v dobri veri sprejela v svoj dom in se žal ni zavedala nevarnosti. Sklepati je možno, da ko je v razmerju prišlo do težav ali je želela prekiniti razmerje, je Maročan storil to skrajno zavržno dejanje.

Policija je še zapisala, da “razgrnitev teh dejanj ne samo da lahko ogrozi preiskavo, ampak lahko za žrtve pomeni ponovno podoživljanje dogodkov takšnih nedopustnih ravnanj, povzroči občutek sramu in na splošno negativno vpliva na žrtve.”

Javnost je treba obvestiti o tovrstnih dejanjih in opozarjati oblast, da je treba nekaj storiti, preden bo prepozno.

[Vir: Nova24Tv]; Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja