Solata s paradižniki, avokadom in koruzo na žaru

Z veseljem vam predstavljamo recept za osvežilno in okusno solato s koruzo na žaru, ki bo popestrila vaš jedilnik in prinesla svežino na vašo mizo. Ta solata je popolna izbira za tople dni, ko si želimo lahkotnih in zdravih obrokov, polnih barvitih in hranljivih sestavin.

Koruzo na žaru smo izbrali kot zvezdo tega recepta, saj s svojim sladkim in rahlo dimljenim okusom prinaša edinstven pridih poletja. Kombinacija sveže zelenjave, kot so hrustljava solata, sočni paradižniki in kremasti avokado, ustvarja harmonijo okusov, ki bo navdušila vaše brbončice. Dodali bomo tudi nekaj aromatičnih zelišč in preprosto, a okusno prelivanje, ki bo povezalo vse sestavine v popolno celoto.

V tem receptu vas bomo vodili skozi preproste korake, kako popolno speči koruzo na žaru ter kako sestaviti solato, ki bo prava paša za oči in užitek za okus. Solata s koruzo na žaru je odlična kot lahkotna glavna jed ali kot priloga k vašim najljubšim jedem z žara.

Za pripravo slastne solate boste potrebovali pol ure, iz naštetih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • 2 sveža storža sladke koruze,
  • 1 čajna žlička soli,
  • 5 žlic oljčnega olja,
  • 8 žlic limetinega soka,
  • ½ čajne žličke mlete kumine,
  • 1 na kocke narezan avokado,
  • 220 g češnjevih paradižnikov, prerezanih na pol,
  • 45 g rdeče čebule, drobno sesekljane,
  • 30 g sesekljanega koriandra,
  • ¼ čajne žličke popra.

Postopek priprave

Očistite žar in ga pripravite za direktno peko na zmernem ognju, okoli 180 stopinj.

Koruzo premažite z 2 žlicama olivnega olja in začinite s 1/2 žličke soli. Pecite jo na direktnem srednjem ognju, pri zaprti pokrovki, dokler se ne segreje in koruza ni mehka. To bo trajalo 10-15 minut. Koruzo občasno obrnite. Koruzo odstranite z žara in pustite, da se malo ohladi. Koruzna zrna odrežite s storža in jih položite v veliko skledo.

V ločeni skledi zmešajte preostalo olivno olje, sol, limetin sok, kumino in poper.

V skledo s koruzo dodajte avokado, paradižnik, čebulo in koriander ter prelijte s prelivom. Nežno premešajte. Ohladite in postrezite.

Dober tek!

Portal24; Foto: Portal24 (AI)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja