Solata s paradižnikom, mozzarello in pestom
V vsakodnevnem hitrem tempu pogosto iščemo jedi, ki so enostavne za pripravo, a kljub temu polne okusov in hranil. Solate, ki združujejo sveže sestavine, so odlična izbira za vsak obrok, saj nudijo ravno pravšnjo lahkotnost in hranilno vrednost. Kombinacija zelenjave, sirov in oreščkov je priljubljena osnova številnih receptov, ki so idealni tako za posamezne obroke kot tudi za postrežbo na večjih druženjih.
Sestavine, ki jih boste potrebovali za dve osebi:
- 200 g češnjevih paradižnikov,
- 150 g mini mozzarelle,
- 2 pesti sveže rukole,
- 30 g pinjol,
- 2 žlici pesta (pripravljen doma ali kupljen),
- 1 žlica oljčnega olja.
- sol in poper po okusu.
Navodila za pripravo:
- Češnjeve paradižnike operite in razpolovite.
- Mini mozzarello odcedite.
- V veliki skledi združite rukolo, paradižnike in mozzarello.
- Pinjole na hitro popražite v suhi ponvi, dokler ne postanejo zlato rjave.
- Solato prelijte s pestom in oljčnim oljem, nato dobro premešajte.
- Solato po okusu začinite s soljo in poprom ter posujte s praženimi pinjolami.
- Postrezite takoj kot osvežujočo predjed ali prilogo.
Solata s paradižnikom, mozzarello in pestom je hitra in enostavna rešitev za dni, ko potrebujemo hitro pripravljeno jed, polno svežine in zdravih sestavin. Kombinacija kremne mozzarelle, sladkih češnjevih paradižnikov, hrustljavih pinjol in intenzivnega pesta bo zadovoljila še tako zahtevne brbončice, hkrati pa vam priskrbela bogat vir vitaminov in mineralov.
Portal24; Foto: Pixabay/Jereskok