Svet RTV Slovenija bo odločal o razrešitvi Zvezdana Martiča in imenovanju Natalije Gorščak

Svet RTV Slovenija bo v ponedeljek na izredni seji odločal o razrešitvi predsednika uprave Zvezdana Martiča. Prav tako bo svet odločal o začasnem vodstvu, pri čemer naj bi neuradno za vršilko dolžnosti predsednika uprave imenovali Natalijo Gorščak, poroča Radio Slovenija.

Zvezdan Martić je v torek, po manj kot letu dni na položaju, podal odstopno izjavo. Kot glavni razlog za odstop je navedel izgubo zaupanja med večino svetnikov RTV Slovenija. Poudaril je, da v takšnih razmerah svojega dela v korist zavoda ne more nadaljevati, kar je bil edini razlog, da je sploh kandidiral za predsednika uprave.

Štiričlanska uprava v skladu z novelo zakona o RTV Slovenija vodi zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Martića je julija lani na mesto predsednika uprave imenoval svet RTV Slovenija. Dva člana uprave je Martić izbral sam, in sicer nekdanjega direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma, ki je decembra odstopil, in Andreja Trčka iz pravne pisarne RTV Slovenija. Član uprave je tudi delavski direktor Franci Pavšer.

Natalija Gorščak, ki naj bi začasno prevzela vodenje, je urednica uredništva oddaj o kulturi in je v preteklosti zasedala položaj direktorice Televizije Slovenija.

Spomnimo…

Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić odstopil: Razhajanja med svetniki in izzivi s financiranjem

Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić je podal odstopno izjavo. Martić je kot glavni razlog navedel izgubo zaupanja med svetniki. Martić je poudaril, da v takšnih razmerah svojega dela v korist RTV-ja ne more nadaljevati. Izpostavil je, da so razhajanja med upravo in nekaterimi člani sveta prisotna že dlje časa.

“Razmere na RTV-ju so zaradi nezadostnega financiranja ustanovitelja še vedno izredno težke,” je zapisal v odstopni izjavi. “Kljub temu pa je v zadnjih devetih mesecih Upravi, direktorjem, vodjem in vsem ostalim na RTV-ju uspelo vzpostaviti stanje, ki je bistveno boljše kot ob odhodu prejšnjega vodstva. RTV je likviden, programsko-poslovni načrt se realizira v celoti, vzpostavljen je socialni dialog, zaključena je stavka novinarskih sindikatov, ugled RTV-ja v javnosti se dviga,” je dodal… več tukaj.

[Vir: MMC RTV SLO]; Foto: Portal24/Edvard Kadič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja