To so ključne sestavine za ohranjanje mladostne kože

Staranje je naraven proces, vendar ni škodljivo, če poskušamo upočasniti vidne znake staranja. Ali iščete načine, kako obrniti znake staranja? Čeprav to morda ne bo mogoče čez noč, lahko s pomočjo določenih sestavin za nego kože bistveno izboljšate svoj videz. Predstavljamo vam najboljše sestavine za nego starajoče kože, ki jih je priporočil strokovnjak.

Zakaj se koža spremeni, ko začnete starati?

Staranje kože je naraven proces, pri katerem se vaša koža spreminja z leti. Te spremembe vključujejo izgubo kolagena in elastina, suhost, zmanjšanje ravni hialuronske kisline, drobne gube in gubice.

Najboljše sestavine za nego starajoče kože

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je izjemno priljubljena sestavina za nego kože zaradi svojih učinkovitih rezultatov. Njene ravni se naravno zmanjšujejo s staranjem, vendar njena vključitev v nego kože pomaga ohranjati hidratacijo in vlago, izboljšuje elastičnost, zmanjšuje vidnost gub in drobnih gubic ter daje koži naravni sijaj.

Vitamin C

Vitamin C je močan antioksidant, ki ščiti kožo pred poškodbami zaradi kemikalij in onesnaževal. Ta sestavina zmanjšuje starostne pege in znake staranja, kot so drobne gubice in gube. Prav tako izboljšuje zaščito pred škodljivimi UV žarki.

Retinol

Retinol, oblika vitamina A, spodbuja proizvodnjo kožnih celic, odmašuje pore, povečuje proizvodnjo kolagena in lušči kožo za bolj svež videz. Njegove lastnosti proti staranju zmanjšujejo draženje kože, vnetje, pordelost in akne.

Niacinamid

Niacinamid, oblika vitamina B3, ima protivnetne in anti-age lastnosti, zaradi česar je odlična izbira za preprečevanje znakov staranja. Pomaga pri težavah, kot so hiperpigmentacija, draženje kože, vnetje, madeži in pordelost zaradi kožnih bolezni, kot so ekcem, luskavica in rozacea.

Peptidi

Peptidi so oblika aminokislin, ki spodbujajo proizvodnjo kolagena, kar je ključno za zdravo in voljno kožo. S staranjem vaša koža naravno izgublja kolagen, zato je uporaba izdelkov s peptidi koristna za povečanje kolagena in doseganje brezhibne in gladke kože.

Ceramidi

Ceramidi so naravne maščobe v kožnih celicah, ki ščitijo kožo pred onesnaženjem in poškodbami sonca. S staranjem se raven ceramidov v koži zmanjšuje, kar povzroča dehidrirano in občutljivo kožo. Izdelki z dodatkom ceramidov pomagajo preprečiti suhost, gube, drobne gubice in povešeno kožo.

Čeprav so te sestavine za nego kože varne, je najbolje, da se pred njihovo vključitvijo v rutino posvetujete z dermatologom.

[Vir: Health shots]; Senior24; Foto: Freepik

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja