Top 8 lasnih dodatkov za dame starejše od 60 let

V zadnjih letih so lasni dodatki precej več kot le osnovne lasne gumice in naglavni trakovi. Od funky barrettes do svilenih naglavnih rut, ponujajo veliko načinov za poživitev vašega stila. Ključnega pomena pa je, da poiščete dodatke, ki ustrezajo vaši pričeski in videzu, še posebej, ko se starate. Da bi olajšali stvari, so frizerji delili najboljše dodatke za lase za dame, ki so stare 60 in več.

Krysta Biancone, soustanoviteljica Amari Salon & Spa in frizerka pri Hair by Krysta, primerja naložbo v nekaj kakovostnih dodatkov. “Ne gre za količino, ampak za šarm in eleganco, ki ju prinesejo,” pravi. “Dodatek mora biti odsev posameznikove osebnosti, ki subtilno izboljša celoten videz, ne da bi ga zasenčil.”

1. Sponke za lase

“Sponke za lase so tihi junaki, ko gre za ohranjanje urejenosti in stila,” pravi Biancone. Nikki Corzine, lastnica salona The Canyon Salon, ugotavlja, da so še posebej učinkoviti za držanje tankih las na mestu, kar je običajna lastnost s staranjem. Corzine dodaja, da poleg svoje praktičnosti lasje “dodajo pridih prefinjenosti, ne da bi prevladovale nad celotno pričesko”. Za dnevni videz izberite preproste sponke, ki se ujemajo z vašo barvo las, ali pa večernim oblačilom dodajte nekaj leska ali barve.

2. Elegantna ruta

“Naglavne rute so lahko rešitev za dneve s slabimi pričeskami ali popestritev katerega koli kompleta, ne glede na to, ali so zavezane okoli nizke fige, oblikovane kot retro navdahnjeni naglavni trak ali ovite okoli klasičnega “konjskega repa”,” pravi Robin Emtage, frizer slavnih pri Silktage. Izberite preproste barve in vzorce, izberite lahko tudi kaj bolj drznega, kot je leopardji potisk.

3. Svilene gumice za lase

Ker se vaši lasje s starostjo spreminjajo, se je najbolje izogibati dodatkom s tesnimi elastikami ali kovinskimi deli, saj lahko povzročijo lomljenje las, pojasnjuje Corzine. Zato priporoča svilene gumice, ki so nežnejše do las. Prav tako so zelo elegantne, ne glede na to, ali želite lase speti v ljubko figo ali imeti bolj elegantni videz.

4. Ljubki klobučki

Vsaka dama bi morala imeti v svoji zbirki nekaj klobučkov– in to ne pomeni bejzbolskih kap ali nečesa, kar se uporablja za pokrivanje neumitih las. “Razmislite o klobukih s širokimi krajci ali elegantnih klobukih, ki ne zagotavljajo le zaščite pred soncem, temveč vsaki obleki dodajo pridih prefinjenosti,” pravi Emtage. Ko kupujete klobuke, se prepričajte, da dodatek ne preglasi vaših funkcij. Razmislite o svoji pričeski in obliki obraza, da poiščete stil, ki vam ustreza.

5. Sponke na kremplje

Tako kot lasne sponke in sponke so sponke za kremplje enostaven pripomoček za lase, ki ga lahko uporabite, ko ste na poti. “Velike, visokokakovostne sponke za kremplje lahko varno držijo lase na mestu, ne da bi jih poškodovale, zaradi česar so idealne za ustvarjanje preprostih, a elegantnih pričesk ali napol dvignjenih pričesk, primernih za vsakodnevno nošenje ali posebne priložnosti,” pravi Emtage. Na voljo so v različnih barvah in velikostih, odvisno od gostote las.

6. Okrasni glavniki za lase

Okrasni glavniki za lase so lahko odličen način, da svojemu videzu dodate malo blišča, vendar z njim ne želite pretiravati. “Tisti ekstravagantni lasni vložki s prevelikimi diamanti ali biseri bi lahko kričali nekoliko preglasno. Izpadli bi kot bahavi ter odvzeli pozornost od naravne milosti,” pojasnjuje Biancone. Namesto tega Emtage priporoča rahlo okrašen kos, ki dobro deluje s slogom dvignjenih ali pol gor-pol navzdol.

7. Naglavni trakovi

Naglavni trakovi so čudovit dodatek, če imate sive lase, pravi Biancone: “Ne gre samo za zadrževanje pramenov, ampak to storite na način, ki dopolnjuje modrost teh pramenov.” Emtage dodaja, da lahko široki, mehki in podloženi naglavni trakovi zagotovijo tako udobje kot uglajen videz ter dodajo mladosten pridih vsaki pričeski, še posebej v kombinaciji s klasičnim pažem ali elegantno dvignjeno pričesko.

8. Lasni podaljški

Če so vaši lasje tanjši, so lasni podaljški odličen način za dodajanje volumna in razsežnosti. Corzine pravi, da poiščite takšne, ki so preprosti za uporabo, a se tudi dobro podajo vašim naravnim lasem. Emtage ugotavlja, da podaljški omogočajo večjo vsestranskost in eksperimentiranje z različnimi pričeskami. Predlaga prevleke za lase ali vrvice za prikrivanje stanjšanih ali redkih predelov, ki zagotavljajo pokritost in volumen, kjer je to potrebno: “Te kose je mogoče brezhibno zliti z vašimi naravnimi lasmi, kar ponuja praktično in diskretno rešitev za doseganje polnejše in bolj mladostne pričeske.”

vir; Foto: Senior24 (AI)

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja