Torcetti: Tradicionalni italijanski piškoti
Vabimo vas, da z nami zakorakate na kulinarično potovanje v srce Italije z receptom za Torcetti, slastne hrustljave piškote, ki s svojo preprostostjo in bogatim okusom osvajajo srca. Idealni za popoldanski čaj ali kot rafiniran dodatek k vaši kavici, Torcetti so prava izbira za vsakega sladokusca.
Sestavine:
- 500 g moke,
- 200 g masla, sobne temperature,
- 150 g sladkorja,
- 1 jajce,
- 1 dl mleka,
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta,
- 1 ščepec soli,
- 1 žlička pecilnega praška
- nekaj žlic dodatnega sladkorja za pomakanje.
Navodila za pripravo:
V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V drugi skledi penasto umešajte maslo in sladkor. Dodajte jajce in vanilijev ekstrakt ter dobro premešajte. Postopoma dodajajte suhe sestavine in mleko, izmenično, dokler se sestavine ne združijo v gladko testo. Pokrijte in pustite počivati 1 uro.
Pečico segrejte na 180°C. Testo na rahlo pomokani površini razvaljajte in oblikujte v dolge “vrvice”, ki jih nato zvijete v obliko prstana in jih pomočite v kristalni sladkor. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 15-20 minut, dokler niso zlato rjavi.
Pečene piškote ohladite na rešetki. Za dodatno razvajanje jih lahko celo premažete s tanko plastjo čokolade. Uživajte v njihovi hrustljavi teksturi in bogatem okusu, ki prinaša košček Italije v vaš dom.
Torcetti so več kot le piškoti; so doživetje, ki vas popelje po tradicionalnih okusih Italije. Postrezite jih kot eleganten zaključek obeda ali kot sladko presenečenje ob kavi. Vsak grižljaj vas bo spomnil na toplino in gostoljubje italijanske kulture. Dober tek!
Foto: Zajem zaslona/CriCucina/YT ; Portal24