Tunina solata – Lahko in okusno

Ko temperature naraščajo in iščemo nekaj lahkega, a hkrati nasitnega za naš obrok, je tunina solata odlična izbira. S kombinacijo svežih sestavin in bogatega okusa tune je ta solata idealna za poletne piknike, hitro kosilo ali zdravo večerjo. Poleg tega je priprava hitra in enostavna, kalorična vrednost pa uravnotežena, kar pomeni, da lahko uživate brez slabe vesti. V nadaljevanju vam predstavljamo recept za 4 osebe.

Sestavine:

  • 2 konzervi tune v lastnem soku (približno 200 g),
  • 400 g kuhanega fižola (lahko uporabite konzerviranega),
  • 200 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih,
  • 1 rdeča čebula, tanko narezana,
  • 2 trdo kuhani jajci, narezana,
  • 50 g črnih oliv, brez koščic,
  • 2 žlici kaper,
  • 1 pest sveže bazilike, grobo narezane,
  • 4 žlice oljčnega olja,
  • 2 žlici balzamičnega kisa,
  • sol in poper po okusu.

Navodila za pripravo:

  • Fižol in tuno odcedite in ju dajte v veliko skledo.
  • Dodajte prepolovljene češnjeve paradižnike, tanko narezano rdečo čebulo, narezana trdo kuhana jajca, oljke in kapre.
  • Začinite s soljo in poprom po okusu. Dodajte grobo narezano baziliko.
  • V manjši skledi zmešajte oljčno olje in balzamični kis, da ustvarite preliv. Preliv enakomerno prelijte čez solato.
  • Nežno premešajte vse sestavine, da se okusi združijo.
  • Solato pustite počivati 10 minut, da se sestavine prepojijo s prelivom.

Kalorična vrednost:

Ena porcija te osvežujoče tunine solate vsebuje približno 350 kalorij. Skupaj s svežino sestavin in bogatim okusom tune je to odlična, uravnotežena izbira za obrok.

Ta preprosta, a izjemno okusna tunina solata je odlična izbira za vsakogar, ki išče lahko, a nasitno jed. S svežimi sestavinami in preprostimi koraki priprave je idealna za hitro poletno kosilo ali večerjo. Uživajte v okusih poletja s to čudovito solato, ki zadostuje za 4 osebe.

Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja